© KLIER

DISCUSSIE. Kan PVDA voor u mee in een bestuursmeerderheid?

De extreemlinkse PVDA groeide in twintig jaar in Zelzate uit tot een partij met een brede aanhang en veel lokaal succes, en stapt er nu met sp.a in het gemeentebestuur. Kan het voor u dat deze partij mee in een coalitie zit?

ph

N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert alvast heel verontwaardigd op deze politieke kentering in Zelzate. “Dit is het doorbreken van het cordon sanitaire.” Ook Tom Van Grieken ziet het als een mogelijk keerpunt: “Waarom zou De Wever in de pas moeten lopen tegenover ons terwijl sp.a wél met PVDA bestuurt?” In het Antwerpse district Borgerhout zat PVDA trouwens zes jaar lang mee in de meerderheid. “We zetten hier onze partijpolitieke pet af, en we gaan gewoon samen voor Borgerhout”, nuanceert sp.a-districtsburgemeester Stephanie Van Houtven.

Blijft natuurlijk dat PVDA een zeer links maatschappijbeeld nastreeft, privatisering bestrijdt, en volgens sommige interpretaties ook kwalijke linkse en totalitaire regimes steunt. “Een sluimerend, communistisch gevaar”, noemt Alain Herremans van N-VA Borgerhout de partij. Wat vindt u? Moet PVDA weg worden gehouden van de macht? Of verdient ze bij coalitiebesprekingen kansen zoals alle andere?

Reageer via onderstaand formulier. Een bundeling van de reacties wordt dinsdag geplaatst in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER