Filip Watteeuw (Groen) en Mathias De Clercq (Open VLD). Het kartel sp.a/Groen zette de onderhandelingen met Open Vld en CD&V in Gent vandaag tijdelijk stop. Een voorstel van De Clercq en CD&V over de verdeling van het schepencollege deed de deur dicht.
Volledig scherm
Filip Watteeuw (Groen) en Mathias De Clercq (Open VLD). Het kartel sp.a/Groen zette de onderhandelingen met Open Vld en CD&V in Gent vandaag tijdelijk stop. Een voorstel van De Clercq en CD&V over de verdeling van het schepencollege deed de deur dicht. © Belga

Kartel sp.a-Groen schort formatiegesprekken op “vanwege Open Vld”: “Dit is niet ernstig”

In Gent heeft het linkse kartel (sp.a en Groen) de formatiegesprekken opgeschort met Open Vld. De liberale kopman Mathias De Clercq had dit weekend een voorstel gedaan over de samenstelling van het stadsbestuur. En de vraag van De Clercq was te hoog, vindt het kartel. 

149 reacties

  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    VLD heeft niet de meeste zetels ,een beetje bescheidenheid ipv arrogantie zou veel beter overkomen. Groen moet niet plooien en de burgemeester leveren en dat zijn feiten .
  • Lydie Teblick

    5 jaar geleden
    Neem PVDA erbij ! Alles opgelost ! Sensatie verzekerd !!!
  • Marleen Mortelmans

    5 jaar geleden
    En de politiekers speelden voort met ons belastingsgeld.
  • Karel Wary

    5 jaar geleden
    Rood moet er eigenlijk uit. Zij zijn de grote verliezers geweest omdat hun ex-kiezers het beleid van Groen niet zien zitten: circulatieplan, parkeerplan, 'en route'-plan, pesten van autobestuurders, terror-fietsersplan, 'knip'ziekteplan ... De rustige straten van vroeger nu verkeerdrukke straten - Het omrijden met liters brandstofverspilling - De ringbewoners en randgemeentebewoners zijn de dupe.
  • Dirk De Vos

    5 jaar geleden
    Groen laat zijn tanden zien. Open VLD moet CD&V laten vallen en dan kan Declercq burgemeester worden. Wedden? CD&V is absoluut niet nodig maar Mieke speelde het zeer slim om haar kar aan VLD te hangen en zo te proberen schepen van cultuur te worden. Ze zijn daar een rondje blufpoker aan het spelen.
  1. De razzia op café die het leven heeft gekost aan vader en zijn vier zonen vlak voor Bevrijding. “Het was een vergissing”
    PREMIUM

    De razzia op café die het leven heeft gekost aan vader en zijn vier zonen vlak voor Bevrijding. “Het was een vergissing”

    Nét voor de Bevrijding vielen in een afgelegen Limburgs dorpje negen doden bij een razzia door de Duitsers en hun Vlaamse handlangers. Onder de slachtoffers een vader, Lambert Dirkx, en zijn vier zonen. Drie kwarteeuw lang was niet duidelijk waarom zij het doelwit waren. Na een zoektocht van tien jaar kon Timmie van Diepen, achterkleinzoon van één van de slachtoffers, de puzzelstukken samenleggen. “‘Mijn familie had er niets mee te maken’, zei mijn oma.”
    Molenbeersel
  2. Gedaan met de pastis, weg met het biertje-bij-de-ballen: alcoholtesten op kampioenschappen liggen petanquespelers zwaar op de lever
    PREMIUM
    41

    Gedaan met de pastis, weg met het bier­tje-bij-de-bal­len: alcoholtes­ten op kampioen­schap­pen liggen petan­quespe­lers zwaar op de lever

    Wie petanque zegt, denkt pastis. Maar niet op kampioenschappen in Vlaanderen, want de Petanque Federatie Vlaanderen (PFV) hanteert sinds kort een absolute nultolerantie op het vlak van alcohol en voerde al 200 controles uit tijdens wedstrijden. “Dictatoriale waanzin”, vinden petanquers die hun hobby al jaren beoefenen met een bal in de ene hand en een streekbiertje in de andere. “We konden niet anders”, repliceert de sportief directeur van de PFV.