Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Tarantino, wetenschap of een nieuwe misdaadreeks? Dit mag u niet missen op tv vanavond

Een beeld uit ‘Jackie Brown’.Beeld rv

Geen betere manier om deze druilerige eerste werkdag van de week af te sluiten dan voor de televisie. Dit zijn onze tips voor een geslaagde avond

Jackie Brown

Actrice Pam Grier maakte in de jaren 70 furore met haar rollen in blaxploitation-films. Tarantino was een grote fan en besloot haar in 1997 een comeback te bezorgen met deze Jackie Brown. Het verhaal en de dialogen zijn minder uitzinnig dan die in pakweg Pulp Fiction, maar Samuel L. Jackson komt zo mogelijk nog meer tot zijn recht als ultieme slechterik.

Om 20.40 uur op CAZ.

Mission to the Sun

Afgelopen zomer werd de allereerste NASA-missie naar onze zon gelanceerd. Deze documentaire werpt een blik achter de schermen van het baanbrekende project.

Om 22 uur op National Geographic Channel.

Lees ook

Onze rubriek DM Zapt: Kinderen van BV’s moeten soms gewoon blijven wat ze zijn, namelijk kinderen van BV’s

London Spy

Vijfdelige, Britse spionagereeks van de hand van auteur Tom Rob Smith, wiens debuutroman Child 44 ook al werd verfilmd. De serie werd geregisseerd door Vlaming Jakob Verbruggen, die doorbrak met Code 37 en ook al afleveringen inblikte voor House of Cards en Black Mirror.

Om 23.45 uur op Q2.

Face to Face

Zou Nelson Mandela geschiedenis hebben geschreven zonder Frederik Willem de Klerk, of De Klerk zonder Mandela? Het lot van beide Zuid-Afrikaanse staatsmannen zal voor altijd met elkaar verweven blijven. Deze documentaire zoomt in op beide oud-presidenten, die in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede ontvingen na het afschaffen van de apartheid.

Om 21 uur op National Geographic Channel.

Jacobine en de Bijbel

Deze maand is het 400 jaar geleden dat het startsein werd gegeven voor de eerste Nederlandse Bijbelvertaling. Naar aanleiding hiervan neemt Jacobine Geel het meestgelezen boek ter wereld onder de loep.

Om 23.50 uur op NPO2.

Een volledig overzicht vindt u op de tv-pagina van De Morgen