Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Ziekteverzuim met een derde gestegen in tien jaar tijd

GezondheidHet ziekteverzuim bij Belgische werknemers is in de afgelopen tien jaar met 33 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Attentia. Volgens het hr-bedrijf draagt een gebrek aan beweging bij werknemers voor een groot deel bij aan het probleem. Daarom lanceert Attentia het programma ‘Vital Company’. Bedoeling is om mensen bewuster te maken van het belang van een gezonde levensstijl, zowel op als naast het werk.

37 reacties

  • edgard gielis

    5 jaar geleden
    met dank aan de kracht van verandering die de bedrijven veel cado geeft zodat die de mensen verder kunnen uitpersen
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Het is ook een mentale kwestie, in de privé is het altijd van meer en dan zien ze hun buurman ambtenaar een rustiger leven leiden en met 58 op pensioen gaan, iedere dag gaan fietsen en wandelen en dan vraag je je af waarom.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Waarom zeuren over werken ?, er staat nergens geschreven dat we moeten werken.
  • Phil Duncan

    5 jaar geleden
    Moest Smet echt werken ipv politieker te zijn dan zou het ook wat anders zijn , maar ja politici denken te werken volgens hun normen , heel veel en zwaar werk , vooral zakken vullen , eigen zakken uiteraard .
  • Jean-marc Geirnaert

    5 jaar geleden
    Pierre, misschien in Japan gaan wonen? Anderzijds is het zo dat de werkdruk en stress op het werk enorm toegenomen is : de objectieven moeten willens-nillens behaald worden. En van onze minister van werkbaar werk moeten we niets verwachten, die slaapt rustig verder.