President Trump heeft in een reeks tweets uitgehaald naar Frans president Macron
Volledig scherm
President Trump heeft in een reeks tweets uitgehaald naar Frans president Macron © AFP

Trump haalt opnieuw uit naar Macrons plannen voor Europees leger, Merkel schaart zich achter voorstel

De Amerikaans president Donald Trump heeft in een reeks tweets uitgehaald naar zijn Franse evenknie Emmanuel Macron. Hij bekritiseerde het plan van de Franse president om een Europees leger op te richten en spotte met zijn "lage populariteit".

70 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Trump spotte met zijn “lage populariteit”? Heeft Trump de voorbije dagen al eens naar zijn eigen cijfers gekeken? Zelfs bij het Trump-gezinde Rasmussen zat hij na het Parijse débâcle op een nieuw dieptepunt!
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Een europees leger zou een uitstekende zaak kunnen zijn. Maar als die 2 dan er de baas zouden over spelen gaan we vrij snel duizenden vliegertjes, miljoenen obussen en soldaten nodig hebben..
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Karel Dierickx, juist, zo werkt mijn wiskundige logica ook. Maar onze politieke leiders van veel dingen weinig kaas gegeten. Wat Trump betreft, frustreert het ons altijd opnieuw hoeveel lezers hem hier verheerlijken. In de VS komt hij daarmee weg, mijn man kent de mentaliteit die in veel van de deelstaten heerst. Maar dat ze hier zo talrijk zo bekrompen denken...?
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Dat zegt hij nu, duizende kilometers ver weg van Macron en Merkel, te bang om mensen iets in hun gezicht te zeggen, de typische laffe houding van Trump. Maar misschien was het gewoon de regen die hem tegenhield.
  • Sandra Adriaens

    5 jaar geleden
    Een Europees leger? Als het er echt toe doet vertrouw ik geen Fransen of Duitsers. Dan vetrouw op ik op de Amerikanen en Britten. Ik denk dat het verleden ons wel wat geleerd heeft.