Een F-35 op een vliegshow in Parijs.
Volledig scherm
Een F-35 op een vliegshow in Parijs. © REUTERS

F-35's vallen goedkoper uit voor ons land door ‘cadeaus’ van Pentagon

De F-35, het gevechtsvliegtuig waarvan België er 34 heeft besteld, is goedkoper uitgevallen dan verwacht door twee cadeaus die werden toegekend door de Amerikaanse overheid. Dat zegt kolonel Harold Van Pee, de verantwoordelijke voor het aankoopdossier, in een interview met L'Echo.

44 reacties

  • Fernand Beaumonde

    5 jaar geleden
    wie koopt er nu iets dat pas over 7 jaar geleverd word? Werken die daar zoooooooo traag bij Lockheed Martin? België zou beter neutraal worden en haar leger afschaffen m.u.v. de Genie die soms nuttig kunnen zijn. De kazerne's kunnen ze dan gebruiken om illegalen, daklozen, asielzoekers en transmigranten op te sluiten
  • frank willems

    5 jaar geleden
    Hoeveel gaan er echt vliegen en hoeveel blijven er onder de plastiek staan om na een paar jaar te verkopen voor een prijsje .
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Als je moet betalen in Dollars en je hebt Euro's, dan telt alleen de waarde in Euro's v o o r o n s. Als de wisselkoersen-jojo slecht staat op de datum van betalingen in de toekomst, wat dan?
  • Rudy Van Schelvergem

    5 jaar geleden
    Natuurlijk zijn er nog kinderziektes aan dit toestel als je weet dat het technisch en de mogelijkheden enorm zijn. Dit toestel is het allerbeste dat er is. Lang geleden dat de regering nog eens een goede beslissing heeft genomen.
  • Ronny Martin

    5 jaar geleden
    229 ipv 222, je moet wel heel positief ingesteld zijn om dat als 'minder dan 270' te verkopen.