Avigdor Lieberman.
Volledig scherm
Avigdor Lieberman. © REUTERS

Israëlische minister van Defensie Lieberman neemt ontslag, partij stapt uit regering: “Israël capituleert voor terrorisme”

De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft ontslag genomen naar aanleiding van het staakt-het-vuren in Gaza. Bronnen van de krant Haaretz zeggen dat hij het gevoel heeft niet aan het hoofd te staan van het Israëlische veiligheidsbeleid. Ook zijn partij Jisrael Beeténoe stapt uit de regering van premier Netanyahu, waardoor die nu nog maar een zeer nipte meerderheid heeft.

3 reacties

  • Abderrahim Elangouri

    5 jaar geleden
    Ze hebben Palestijns grondgebied ingepalmd.volgende zet is Jeruzalem@ De golan hoogte hebben ze geannexeerd van de Syriërs.En dan heimelijk de slachtoffer rol spelen.Gouden koe aanbidders.
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    Wanneer men het over Gaza heeft, wordt telkens Israël als boeman opgevoerd.??? Wanneer ik de kaart van die regio neem dan zie ik dat Gaza ook een grens heeft met Egypte. Ik vraag mij af hoe het komt dat de Palestijnen ook daar niet binnenmogen. Dat er mij dat maar eens éne komt verklaren of uitleggen.
  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Hoezo Hamas een islamitische beweging? Een terreurgroep à la IS bedoelt men waarschijnlijk.