Voormalig magistraat: “Ik werd gesaboteerd in onderzoek naar Bende van Nijvel”

“Het onderzoek naar de Bende van Nijvel is gesaboteerd.” Dat schrijft een voormalige Brusselse magistraat in een brief, gericht aan onder meer de partijvoorzitters van ons land, die VTM NIEUWS kon inkijken. De magistraat, die indertijd onderzoek deed naar terreurorganisatie CCC en de Bende van Nijvel, beweert dat hij gehinderd werd in het onderzoek.

83 reacties

  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Fons Casteels, je hebt overschot van gelijk over de autonomie van de onderzoeksrechter. Maar van de eerste dag heeft de procureur (Deprêtre) onderzoek naar rechts terreur verboden aan de onderzoeksrechter (Schickler) wat onwettig is.
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Wordt gewoon opzij geschoven, met hulp van de media...
  • pol de mol

    5 jaar geleden
    als een onderzoeksrechter uit het hellend vlak de kassa, wapens enz bovenhaald, wie heeft dan de plaats aangeduid waar deze goederen lagen, toch iemend die erbij betrokken was of hebben ze bij een waarzegster geweest :-), veel bla bla zodat men de vinger in de wonde niet legt. hou gewoon de overlevende bendeleden aan, men weet wie ze zijn en maak namen bekend wie deze gangsters beschermde.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Minstens de perceptie wordt gecreëerd dat het Systeem rot is tot op het bot.
  • Wim ELBERS

    5 jaar geleden
    @JAN krommentak. Ik vind het niet erg dat wat je schrijft totaal onjuist is. Maar toch niet overdrijven."Het einde van België"? De Staat wordt niet zo gemakkelijk gedestabiliseerd, verklaarde ooit Albert Raes, grote baas van de Staatsveiligheid. Wie vastbenoemd is moet eerst de minister vermoord hebben om ontslagen te worden. En dan moet de moord nog tijdens de verkiezingsperiode zijn gepleegd.