Theresa May tijdens de persconferentie van vanavond.
Volledig scherm
Theresa May tijdens de persconferentie van vanavond. © REUTERS

Ontevreden parlementsleden werken aan coup tegen Theresa May, maar die laat zich niet uit lood slaan

De Britse premier Theresa May krijgt straks hoogstwaarschijnlijk een motie van wantrouwen voor de kiezen in het parlement. De leider van het hardline-brexitkamp in de Conservatieve partij Jacob Rees-Mogg heeft een brief heeft ingediend waarin hij het vertrouwen in de premier opzegt. Volgens Rees-Mogg hebben ook andere fractieleden al zo’n brief gestuurd en zullen er nog volgen. Bij 48 brieven, komt er een motie van wantrouwen tegen May in de Conservatieve partij en moet de premier vechten om te overleven. Tijdens een persconferentie gaf May vanavond aan dat ze van plan is om te blijven vechten voor het Britse volk.

104 reacties

  • Dirk Parein

    5 jaar geleden
    Dat Europa nodig is staat als een paal boven water, dat is dus niet de vraag. De vraag is welk Europa ! In alle geval niet dit geldverslindende Europa dat niets meer is dan een rusthuis voor afgedankte politici, een praatbarak voor zij die thuis niets te zeggen hebben en vooral een bezigheidcentrum voor overbetaalde ambtenaren.
  • Robert Reijniers

    5 jaar geleden
    Dat referendum was per vergissing, het volk raadplegen doet politiek beter niet. Dus hoe lossen we dit op? May wordt afgevoerd, ze was er maar voor de schijn. Binnenkort nieuwe verkiezingen en wonder boven wonder daar zit een nieuw goudhaantje bij dat pro Europa is. Iedereen blij met dat nieuwe haantje. Het weggevertje: beide partijen hebben nog niets voorbereid qua douane infrastructuur want ze weten allebei dat het VK bij Europa blijft.
  • mieke vermeulen

    5 jaar geleden
    Waarom word er hier nooit geschreven waarom de Brexit er gekomen is , of mag men dat niet schrijven van de EU .
  • Hugo COOLSAET

    5 jaar geleden
    Het is vooral een meerderheid onder de Britse politici die uit de EU willen. Men gebruikt de 37.8% stemmen van de Leavers om het democratische gehalte van hun beslissing wat op te schroeven en met veel poeha te verkondigen dat zij gevolg geven aan de wil van de Britse bevolking.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Er moet geen nieuw referendum komen, want in het Verenigd Koninkrijk zijn referenda niet bindend. De regering is dus niet verplicht om de uitslag van het brexit-referendum te volgen. En dus kan de Britse regering officieel aan de EU meedelen dat ze hun eerdere beslissing van Artikel 50 wensen te annuleren. Als het Brits parlement nadien het vertrouwen in May opzegt, komen er nieuwe verkiezingen.