Raf De Weerdt.
Volledig scherm
Raf De Weerdt. © ABVV

OPINIE. “De kloof tussen zij die hebben en niet-hebben kan kleiner. Echt waar”

Verontwaardigd en beschaamd, dat waren de eerste reacties die in mij opkwamen als ik vanmorgen de krant las. Want wat bleek? De kloof tussen zij die hebben en zij die niet hebben wordt alsmaar groter. En dat in zo een welvarend land als het onze. In 2018.

14 reacties

  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    "Armoede is een virus dat geen grenzen kent en alles aantast". Inderdaad, vandaar ook de term armoezaaier die op deze kaviaarsocialist zeker van toepassing is. Hij zaait armoede omdat zijn clubje er zoveel beter van wordt, in de groep die door die armoede getroffen wordt zitten er altijd die dom genoeg zijn om die armoede nog verder te propageren. Enzovoort.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Groot gelijk! ABVV zou zelf een partij moeten starten! Deze asociale regering duwt het hardwerkende volk in de armoede! Weg met die parasieten van NVA!
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    En wat hebben de socialisten er na 35 jaar aan gedaan Francinne Declerque zichzelf verrijkt op de armen hun schouders.Fraude corruptie belangenvermenging omkoopschandalen valsheid in geschriften valse mails het enige waar socialisten zich met bezighielden.Oo nog iets vergeten Gent de sociale woningen en samusocial Brussel twee laatste uitschieters hoe sociaal socialisten zijn slaap wel Francinne.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    En dat zal nog grote worden, bekijk het pensioen van de privé sector en de ambtenaren, 10 jaar geleden bedroeg het verschil in het gemiddelde 1000 euro in het voordeel van de ambtenaren en nu is dat al opgelopen naar 1400 euro en Geen enkele regering die daar iets aan doet. Dit is maar één voorbeeld van de vele. België het landje van belofte.
  • KOEN THEYS

    5 jaar geleden
    Ik denk niet dat de gesprekspartners na de 2 de WO erop doelden dat men die egn indekking voor vanalles en nog wat zou gaan misbruiken. Het was zeker de bedoeling om iedereen die eraan bijdroeg er kon van genieten. Maar het is téveel andersom en daarom is de het potje op om die mensen te helpen.