Ruud Lelieur
Volledig scherm
Ruud Lelieur © ATV

Ruud wil eindelijk haar voornaam officieel maken, maar de burgerlijke stand weigert

Bij haar geboorte beschouwde de burgerlijke stand haar voornaam, Ruud, als een mannennaam. Sindsdien staat op haar identiteitsdocumenten steevast Ruth. Maar nu dacht Ruud Lelieur eindelijk haar echte voornaam officieel te kunnen maken aangezien de wet dit jaar is veranderd. Maar de burgerlijke stand in Antwerpen beschouwt Ruud nog steeds als een mannennaam. Dat meldt regionale omroep ATV.

22 reacties

  • Mieke Maas

    5 jaar geleden
    Zolang het geen ongepaste of kwetsende of racistische naam is so what ? zo lang het geen naam is van een land - merk - dorp - gebruiksvoorwerp en andere zotte zaken so what? Ruud is niet eens zo'n gekke naam er zijn er die een naam hebben waarbij je denkt waar zaten die ouders met hun verstand
  • Jean West

    5 jaar geleden
    DIRK VAN DESSEL Mijn voornaam is Jean een jongensnaam hier. In verschillende Engelssprekende landen denken ze dat ik een vrouw ben want daar is het een vrouwennaam omdat het anders word uitgesproken.. Dat van de reispas voor Ruud is zever.
  • ernest vandewinkel

    5 jaar geleden
    Ik denk dat Dirk van Dessel die ambtenaar is !
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Weer ene die zwaar betaald om miserie te zoeken Als zelf misschrijven dan ook levenslang op hun ID Deze persoon zou recht moeten hebben zomaar het is èèn voornaam Ben Ambtenaar en beslis Hoe iemand mag noemen??
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik voel 'Ruud' zelfs niet aan als een mannelijke naam.