Een inheemse moeder en haar dochter in Canada.
Volledig scherm
Een inheemse moeder en haar dochter in Canada. © Getty Images

Inheemse vrouwen in Canada gedwongen tot sterilisatie

In Canada worden inheemse vrouwen tot op de dag van vandaag nog steeds gedwongen tot sterilisatie. Een zestigtal vrouwen uit de provincie Saskatchewan dagen de lokale gezondheidsautoriteiten voor de rechter omdat ze onder dwang onvruchtbaar gemaakt werden. Er zouden echter in het hele land dergelijke gevallen zijn. Amnesty International wil dat de VN druk zetten op Canada om een einde te maken aan de onethische praktijk.

37 reacties

  • Linda Heintjens

    3 jaar geleden
    Canada kan misschien zijn verontschuldigingen aanbieden, en daarmee zal de kous af zijn!
  • Daniela Rosendaal

    5 jaar geleden
    Dit is in strijd strijd met het recht op autonomie en het recht op lichamelijke integriteit. Iedere man die dit goed zit te praten, laten we jullie maar verplicht steriliseren. Maar nee, dit gebeurt alleen bij vrouwen want blijkbaar kunnen vrouwen aseksueel reproduceren. /s
  • Robert De Meulder

    5 jaar geleden
    Als de blanken in Amerika aankwamen hebben zij op 250 jaar tijd de plaatselijke bevolking uitgemoord.Nu zijn we al wat vriendelijker maar het eindresultaat telt.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Een schending van de mensen rechten omdat ze Geen kinderen meer kunnen baren ?? Het is juist een zegen voor de mensenrechten zulke sterilisatie want de extreme armoeden bij deze bevolking zorg voor Heel veel Kinder misbruik , zoals sexueel geweld , pedofilie ,incest , Heel veel zijn zwaar alcohol verslaafd ezv ... Maar ze blijven wel kweken terwijl ze hun kinderen niet kunnen onderhouden ?!
  • José Lippens

    5 jaar geleden
    Een foute manier om de overbevolking in te perken. Maar mss kan Amensty International en voorstel geven hoe zij de overbevolking willen aanpakken.