Prachtig: mishandelde olifanten genieten volop van behandelingen in nieuw opvangcentrum

In India is een ziekenhuis geopend voor mishandelde olifanten. De dieren zijn bij toeristen erg populair om ritjes op te maken of worden ingezet in circussen, maar gaan door een hel om getemd te worden vooraleer ze zo'n werk kunnen doen. Vaak worden metalen haken ingezet om dat olifanten te doen gehoorzamen en dat heeft niet alleen een negatieve invloed op de mentale gezondheid van de dieren, maar veroorzaakt ook allerlei andere gezondheidsproblemen. Het is dan ook fijn te zien hoe de olifanten bijvoorbeeld genieten van een goede schrobbeurt.

pjv

Oude olifanten die hun hele leven toeristen moesten vermaken, kunnen nu genieten van een rustige oude dag in het ziekenhuis in de Indiase stad Mathura. Ze krijgen er de beste medische zorgen en kunnen bovendien genieten een frisse douche of een deugddoende duik in het water. Als de reusachtige zoogdieren aan de betere hand zijn, kan er worden beslist om ze te verhuizen naar een nabijgelegen natuurpark, waar ze in alle rust hun oude dag kunnen slijten.

Aziatische olifanten - die met 25.000 exemplaren een bedreigde diersoort zijn in India - zijn een cultureel icoon in het land, maar worden dikwijls opgejaagd of verdreven als ze in contact komen met mensen. Honderden olifanten leven ook in erbarmelijke omstandigheden in gevangenschap. De 67-jarige olifant Suzi was een van hen. Het dier verloor bijna al haar tanden toen ze voor toeristen moest opdraven en heeft ernstige gehoorproblemen, maar kan nu rekenen op een medische team dat haar elke dag vertroetelt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER