Daniel Bacquelaine.
Volledig scherm
Daniel Bacquelaine. © Photo News

"Helemaal foute info”: Bacquelaine verbaasd over kritiek onderwijsbonden op pensioenberekening

onderwijsDe vier Vlaamse onderwijsvakbonden vragen zich af of de Vlaamse regeringspartijen - N-VA, Open VLD en CD&V - schoothondjes zijn van de enige Franstalige partij in de federale regering, de liberale MR. Reden voor de woede is dat MR-minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine het zorgkrediet noch het verlof voor verminderde prestaties (VVP) laat meetellen bij de berekening van de pensioendatum en het pensioenbedrag. Volgens de vier vakbonden had de Vlaamse regering dat nochtans beloofd, waardoor ze spreken van "woordbreuk".

7 reacties

  • johan kalfas

    5 jaar geleden
    Enkel uittredevergoedingen moeten zoals afgesproken uitgevoerd worden en kunnen niet heronderhandeld worden. Voor de rest kunnen de politici alles met ons pensioen: nl. de gewone man minder geven zodat zij beter kunnen cashen. Een schande voor iedereen die in democratie gelooft.
  • Ilse Van Boxstael

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat meneer nu eindelijk eens verder werken aan "de zware beroepen", of gaat hij dat nog 10 keer uitstellen...?
  • Mieke Piot

    5 jaar geleden
    Ik denk dat hij een potje aanlegt om de uittredingsvergoeding van Van Rompuy en andere collega-politiekers te betalen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De liberalen zijn de kleinste partijen en domineren helemaal het economische en sociale beleid. Ofwel zijn die andere coalitiepartijen overbodig ofwel stemmen we die liberale partijen onder de kiesdrempel. Anders zal er hier nooit nog verandering komen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Foute redenering van de onderwijsvakbonden. De Vlaamse regeringingspartijen zijn niet de schoothondjes van de MR. Zij zijn de beheerders van onze portefeuille die met de regelmaat van een klok wordt leeggehaald voor eigen profijten. Niet meer, niet minder. Ook de portefeuille van het onderwijzend personeel. Maar die hebben nog niet door dat dit al decennia lang bezig is en blijven halsstarrig ziek in het linkse bedje.