Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Buitenlanders moeten al na één dag werken in België aanspraak kunnen maken op werkloosheidsuitkering”

WerkgelegenheidAls het van de commissie Werkgelegenheid van het Europees Parlement afhangt, zullen werknemers uit andere lidstaten al na één dag in België gewerkt te hebben aanspraak kunnen maken op een werkloosheidsuitkering. Momenteel moeten deze werknemers minstens drie maanden in België aan de slag zijn geweest vooraleer ze daar recht op hebben.

1011 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Die zotten kunnen dat uit hun eigen persoonlijke beurs betalen. Wat een toestanden! Je moet echt meer dan onnozel en hyper dom zijn om in dat boeltje te werken.
  • Sara Peeters

    5 jaar geleden
    Als deze regel er echt doorkomt en Belgie pas het toe, hier kan een mens rijk van worden. Verschillende landen een domicilie overal 1 dag werken en overal inschrijven voor een uitkering, dat brengt op! En of zal dit misbruikt worden! Pak ineens 5 lidstaten is 5000€ per maand voor 5 dagen werken. En binnen 6 maanden ben je 30000€ rijker. Ja waarom nie hè
  • H.A A.H.

    5 jaar geleden
    Ja daarom komen ze graag naar België. Het beloofde land...
  • kris verbeek

    5 jaar geleden
    Gewoon belachelijk ! Wie zijn idee was dit ? Zijn ze helemaal zot geworden in de EU? Maar 1 dag moeten werken? We gaan nogal een uitkeringstoerisme creeren. Iedereen naar Belgie, 1 dag de straat vegen en voor de rest een volwaardige uitkering ontvangen. WOW ! Zitten die allemaal te blowen in het Europees Parlement? Moest dit effectief worden, zal ik als eerste gaan betogen. Iedere Belg maar werken tot zijn (momenteel) 67e, de rest zal ons wel komen uitzuigen.
  • Bjorn Defour

    5 jaar geleden
    Komaan zeg , nie meer normaal