Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © REUTERS

Trump: “Opzeggen wapencontracten met Saudi-Arabië om moord Khashoggi zou dom zijn”

Volgens Donald Trump zullen de Verenigde Staten geen nieuwe sancties opleggen aan Saudi-Arabië naar aanleiding van de moord op Jamal Khashoggi. Ook al is de kroonprins van het land betrokken bij de dood van de kritische journalist. De Amerikaanse president stelt dat het dom zou zijn om zo 110 miljard dollar aan wapencontracten weg te gooien. 

49 reacties

  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Overduidelijk dat Trump schatplichtig is aan de Saoedi's. De president van de Verenigde Staten heeft grote leningen gekregen van diegenen die erom bekend staan wereldwijd het salafisme te financieren en ook gulle sponsors zijn van radicaliserende organisaties. Het is dus niet America First maar Donald First.
  • Frederik Boogaerts

    5 jaar geleden
    Hij heeft gelijk de dood van een journalistje weegt niet op tegen duizenden werklozen
  • kris verbeek

    5 jaar geleden
    Die wapens worden door de Saoudis ook gebruikt voor de genocide in Jemen. Moeten wij daar dan uit begrijpen dat Trump akkoord is met die genocide en eraan meewerkt?
  • Xavier Dewilde

    5 jaar geleden
    Hij zegt het tenminste eerlijk met boerenverstand! Vs heeft hier niks mee te zien en hoe dom kan je zijn om een consulaat binnen te lopen buiten de EU wetende dat de broer vd prins je belde en ze je allen als vijand zien! Zelfmoord!
  • erik smeets

    5 jaar geleden
    Realpolitik noemt men dit of denk je nu echt dat het leven van 1 journalist hoe triest en spijtig ook de jobs van duizenden Amerikanen in het gedrang gaat brengen. Hij draait niet rond de pot maar zegt het klaar en duidelijk, niet zoals sommige zacht gekookte eieren bij ons die maar rustig hun uittredingspremietje gaan opstrijken.