© Caroline Biss

Matte of glanzende kleding? Dit doen ze voor jouw figuur!

Het is een fabeltje dat enkel de vorm van je kleding je figuur een boost kan geven. Ook de 'finish' van de stoffen zoals mat of glanzend, speelt een grote rol. Welke van de twee je het best kiest? Dat hangt van de volgende factoren af...

cityfashion

Matte kleding

Matte kleding vervaagt de natuurlijke lijnen van je lichaam waardoor je onzekere puntjes makkelijk kan verbergen. Stoffen als katoen, polyester, jeans en wol passen zich aan je lichaam aan. Onzeker over je buikje, je benen of je bovenarmen? Kies dan voor een item uit een matte stof.

Glanzende stofjes

Glanzende stoffen werken net het tegenovergestelde omdat ze net de lijnen van je lichaam volgen. Blinkende stofjes verhullen niets en vestigen meteen de aandacht op het punt waar je het meest trots op bent. Let er wel op dat je look slechts één item heeft uit een glanzende stof om het discobal-effect te vermijden!

Zo draag je een lange jurk in de winter op een elegante manier

© Julia June

Je lange jurk enkel fashionproof in de zomer? Think again! Met enkele simpele stijltips draag je je lange jurk ook in de winter op een elegante manier.

De juiste jurk

First things first: niet alle maxi-jurken zijn geschikt voor een winterse make-over. Je kiest best voor een model met print of eentje in een neutrale kleur. Mouwen zijn geen must, maar deze modellen zijn sneller winterproof. Wat nog? Draag een model dat je taille benadrukt om een 'wijd' effect te vermijden of draag een riempje.

Wat draag je op een lange jurk?

Stijlvol warm blijven? Combineer je lange jurk met een oversized trui met V-hals of draag een fijne sous-pull onder je jurk. Een leren jasje, perfecto of klassieke mantel maakt je look af. Tip: een blikdichte panty zorgt voor een dosis klasse (en warmte) in je outfit.

De perfecte schoenen onder je maxi-jurk

Je schoenenkeuze kan je outfit maken of kraken. De perfecte schoenen onder je maxi-jurk? Enkellaarsjes met een blokhak, stoere laarzen, overknee laarzen (wanneer je een jurk draagt met split) of sportieve sneakers zorgen voor contrast in je outfit!

Trend: zo draag je de slangenprint stijlvol

© Souad Feriani

Pittige slangenprints nemen langzaam de kleerkast van verschillende fashionista’s over. Geen idee hoe je deze trend moet dragen? Zo draag je de slangenprint stijlvol!

Alles begint bij de juiste print

Niet elke slangenprint is dezelfde! Je look zo stijlvol mogelijk houden? Kies voor een rustige, fijne print. Less is more! Een te grote print, opvallende kleuren of schreeuwerige details doen afbreuk aan je outfit.

Je print als eyecatcher

Prints mixen en matchen? Dat doe je beter niet met een slangenprint. Laat deze pittige print tot zijn recht komen en combineer met rustige kleuren zoals zwart, bordeaux, oudroze of beige, die brengen balans in je outfit. Tip: kies voor slechts één item met slangenprint.

Mix met de juiste materialen

Dierenprints met leer of kant combineren? Dat doe je beter niet. Geen idee met welke stoffen je wel best kan combineren? Kies voor stoffen die balans creëren. Dikke stoffen zoals jeans, wol, katoen of suède zijn de perfect match voor een sexy slangenprint.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer