REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Engie Electrabel: “Centrales af en toe stilleggen hoort bij industrieel proces”

BinnenlandDe water-, gas- en biomassacentrales die Engie Electrabel uitbaat, worden af en toe preventief stilgelegd in het kader van onderhoudswerkzaamheden. Dat is normaal en maakt deel uit van het industrieel proces. Vandaag zijn alle centrales operationeel. Dat zegt woordvoerster van Engie Electrabel, Anne-Sophie Hugé, in een reactie op berichten in De Tijd en op de website van VRT dat verschillende centrales regelmatig stilliggen. 

10 reacties

  • Jan Hoeben

    5 jaar geleden
    Voldoende reserve hebben om dergelijke onderhoudsbeurten, gepland of ongepland, op te vangen, behoort ook tot de realiteit van betrouwbaar elektriciteit produceren en verdelen. Eén of twee keer het vermogen van de grootste eenheid (1039 MW), is gebruikelijk. Die reserve kan bijvoorbeeld bestaan uit importcapaciteit via hoogspanningslijnen.
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Een heel normaal proces,bij ons gingen de ketels in het verlof in onder houd en dan draaide er max één ketel van de vier. Na het nazicht in september werden ze allemaal terug langzaam opgestart. Maar velen komen hier met zinloze reacties zonder van de werking op de hoogte te zijn. Erg zeer erg.
  • Patrick Rasschaert

    5 jaar geleden
    Het hoort bij het industrieel proces? Ja en als je dit dan telkens doet in de slechtste periode van het jaar is dit industrieel proces een proces om de zakken goed te vullen voor de aandeelhouders. Een industrieel proces op maat voor Engie maar niet voor de verbruiker die zich blauw betaalt.
  • Thomas Buick

    5 jaar geleden
    Vandaag in de krant: machines hebben onderhoud nodig. Wie had dat ooit durven denken.
  • jean petermans

    5 jaar geleden
    Hier is het niet af en toe maar constant.