© Herman Ricour

Eigenaar van winkel winnende Euromillions-lotje is aandacht beu: “Dit moet ophouden”

Een Belg won afgelopen week 168 miljoen euro met Euromillions. De gelukkige winnaar kocht dat biljetje in Schaarbeek, in de winkel van Serkan Mola. Maar die is niet zo blij met al de aandacht.

lbo

Serkan wordt sinds bekend raakte dat het winnende lot bij hem werd gekocht, overspoeld met telefoons, mailtjes, brieven en bezoekjes. “Veel mensen denken dat ik zélf die 168 miljoen euro gewonnen heb”, vertelt Serkan aan La Dernière Heure. “Zo stond hier plots een groepje jongeren uit Namen. Ze hadden mijn naam en foto in de media gezien en dachten dat ik de gelukkige winnaar was.”

De man uit Schaarbeek kreeg ook al bankiers over de vloer. “Zo kwam er een vertegenwoordiger van een bank langs met zijn visitekaartje. Hij vroeg me ook het adres van de winnaar.”

“Ik trek het niet meer”

Serkan Mola krijgt nu zoveel aandacht, dat hij het naar eigen zeggen niet meer uithoudt. “Ik kan het niet meer bijhouden. Ik neem de telefoon zelfs niet meer op. Dit is buiten alle proportie. Ik heb een gezin en een kind, ik wil niet meer lastiggevallen worden. Ik trek het niet meer. Dit moet ophouden.”

De winkeluitbater heeft intussen aan de Nationale Loterij gevraagd om duidelijk te communiceren dat Serkan niét de winnaar is van het lotje, maar dat hij enkel de eigenaar is van de winkel waar het winnende lot verkocht werd. “En dat ik géén contact heb met de winnaar.” De winnaar is sinds hij het winnende lot kocht in de winkel van Serkan ook niet meer in de winkel geweest, zo zegt Mola.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER