Laurette en Luc De Vos blijven verder procederen om hun internering te ontlopen.
Volledig scherm
Laurette en Luc De Vos blijven verder procederen om hun internering te ontlopen. © Jelle Houwen

"Slechtste buren van het land" krijgen nieuw proces in Brussel en drijven pesterijen nog wat op

Twee zestigers uit de Dorpsstraat in het West-Vlaamse Sint-Michiels worden voorlopig niet geïnterneerd. De twee terroriseren al jaren hun buurt en dat leverde hen de bijnaam van "slechtste buren van het land" op. Het hof van beroep in Gent beval hun internering, maar het Hof van Cassatie verbrak het arrest waardoor het proces tegen Laurette en Luc De Vos in Brussel moet worden hernomen. 

191 reacties

  • Chris Hom

    5 jaar geleden
    Triestige situatie die door toedoen van geldgeile advocaten en wereldvreemde uitspraken van rechters in stand wordt gehouden. Een mooi voorbeeld van de werking van de Belgische justitie. Schandalig dat dit nog kan anno 2019 !
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Lang leve de justitie die dit soort eenvoudige gevallen van non gezond verstand niet kan oplossen. Jaag die rechters de deur en uit en laat een boer zijn gezond verstand aan het werk zetten en die zaak binnen de 5 minuten oplossen. De moord in het joods museum waar de moordenaar gefilmd is en onmiddellijk is opgepakt is na vier jaar nog altijd niet berecht. Liggen die kerels op justitie dan nog altijd te slapen, of wat doen die daar anders.
  • WILLY De Bie

    5 jaar geleden
    onbegrijpelijk, wat is er nu mooier dan met je buren in goede verstandhouding te leven, ooit heb je je buren nodig, al was het maar om bijvoorbeeld een gereedschap te lenen, of als je je niet goed voelt, vragen om effe naar de winkel te gaan , enz.ik had soms mijn buren nodig, zij mij.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Het is schrijnend dat er zoveel belastinggeld naar zoiets gaat. Het lijkt erop of er daar in de rechterlijke macht bezig zijn met voor zichzelf job te creëren. Dat is toch niet meer verantwoord.
  • Roos Desreveaux

    5 jaar geleden
    Zelf ben ik ook van brugge, en heb al zeer veel in de dorpsstraat gewandeld, nooit of te nooit heb ik ooit iets meegemaakt van deze mensen. zij wonen daar al 50 jaar, hoe kunnen zij dan zo een grote boosdoeners zijn voor een hele buurt.nee, dat gaat er bij mij niet in. je kan slechte buren hebben, links en rechts en dan verhuis je maar, maar een hele buurt terroriseren, dan kan toch niet? ongeloofwaardig