Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Kankersterfte in Nederland behoort tot hoogste in EU, België scoort gemiddeld

Het aandeel sterfgevallen als gevolg van kanker in Nederland behoort tot de hoogste in de Europese Unie (EU). Bij iets meer dan drie op de tien Nederlanders die in 2015 overleden, was de doodsoorzaak kanker. Alleen in Slovenië lag dat cijfer hoger.

6 reacties

  • august borms

    5 jaar geleden
    puur gevokg van privatisering van de gezondheidszorg aldaar. Zorgverzekeraars (lees:mutualiteiten) bepalen waar, hoe en wie behandeld moet worden. U ziet de gevolgen. De macht van de mutualiteiten moet omlaag, het zijn al lang geen zorgpleiters meer, maar gewoon priveverzekeringen
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Probeer hier maar eens een afspraak te maken met een goede reumatoloog, Vanpeteghem Antoine. Dan leer je meteen de Belgische wachtlijsten kennen.
  • JEAN-PIERRE RIBOT

    5 jaar geleden
    Statistieken zijn gebaseerd op verkregen data. Soms ligt het verschil bij het ingeven van data en de nauwkeurigheid ervan. Eerst onderzoeken hoe betroubaar het ingeven van gegevens is en dan bekijken hoe de opname methodes overeenstemmen.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    In bepaalde zalen waren de kankerverwekkende platen zomaar Die mensen die instaleren +verkochten niets zeggen Moest ginds testen doen zouden schrikken !!
  • Johan Gorris

    5 jaar geleden
    Niet moeilijk met de private zorg verzekeraars. Die beslissen over de behandeling.