© Stef Fontaine

© Stef Fontaine

© Stef Fontaine

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Soroptimisten voeren actie tegen huiselijk geweld

De Internationale dagen tegen huiselijk geweld vinden plaats van 25 november tot 10 december 2018. Tijdens deze periode wordt er stilgestaan bij intrafamiliaal of huiselijk geweld, dat vaak verborgen blijft.

Stef Fontaine

Intrafamiliaal geweld omvat alle geweld (fysiek, seksueel, psychisch en economisch) dat tussen familieleden voorkomt: partnergeweld, kindermishandeling, geweld tussen kinderen, ouderenmishandeling.

Eén op zeven vrouwen in België wordt geconfronteerd met ernstig fysiek en seksueel geweld binnen de partnerrelatie. Met deze actie willen we iedereen sensibiliseren om hierop te reageren. Melding en info kan via het gratis nummer 1712. Laten we de stilte rond deze problematiek doorbreken en duidelijk maken dat we geweld op vrouwen niet dulden.

De dames van serviceclub soroptimisten uit Hamont Achel geven hiermee gevolg aan de oproep van UN secretaris Antonio Gutteres door het organiseren van activiteiten om de problematiek onder de aandacht te brengen. Wereldwijd schat men dat meer dan 60 miljoen vrouwen, niet zouden bestaan, vanwege de prenatale selectie en moord op vrouwelijke baby’s. Elke minuut sterft er in de wereld een vrouw als gevolg van complicaties tijdens haar zwangerschap of haar bevalling bij gebrek aan de nodige zorgen.

De soroptimisten van over heel België nodigen iedereen uit om "de wereld te kleuren in het oranje”' op elke 25ste van de maand. Oranje is hierbij gekozen als symbolische kleur voor deze campagne voor een betere toekomst zonder geweld. http://www.unwomen.org/en

Meer info kan je verkrijgen op de website van serviceclub soroptimisten, www.soroptimisten.becopyright foto's. Annemie Zuma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer