Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Sociaal akkoord Mestdagh ondertekend: meer dan 300 banen geschrapt

Directie en vakbonden van de supermarktgroep Mestdagh hebben het sociaal akkoord ondertekend over de herstructurering van de groep. Er worden geen winkels gesloten, maar er verdwijnen wel meer dan 300 banen. De directie zegt in een persbericht dat het akkoord "nieuwe perspectieven opent voor de groep en de werknemers".

5 reacties

  • Sebastian Peeters

    5 jaar geleden
    Die mensen mogen dus 11 jaar vroeger op pensioen dan ik om aan een kassa te zitten of rekken te vullen. Die dakwerkers en metsers bij een KMO zullen dit alleszins heel eerlijk vinden. Nog geen 2 procent gaat terug aan de slag bij een werkloosheid met bedrijfstoeslag, dus mag dit gewoon brugpensioen blijven heten.
  • jan geens

    5 jaar geleden
    Geen brugpensioen meer zeggen ze dan ... en het eerste sociaal conflict hup ... daar gaan we weer !
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Regering zorg dat ze hier kunnen concurreren met het buitenland mensen gaan nu elders. En beste Belgen door dit te doen gaan er nog meer banen sneuvelen zowel in verkoop dan waar ze producten maken.
  • Fernand Costermans

    5 jaar geleden
    Francinne,waarom altijd die rancune tegen zelfstandigen?
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Waar is premier Michel en premier de wever met hun holle frasen nu ? Jobs, jobs, jobs ? Waar dan ? Waarom laten jullie zoveel jobs verdwijnen ? Kom op neoliberalen, je had toch een prachtige taxshift doorgevoerd voor alle roofondernemers en steelzelfstandigen ?