Direct naar artikelinhoud

Reddingsorganisatie slaat alarm: “120 mensen in nood op Middellandse Zee”

Een man probeert wanhopig om niet te verdrinken in de Middellandse Zee. Volgens een reddingsorganisatie zijn er op dit moment zo'n 120 mensen in nood voor de Libische kust.Beeld AFP

Ongeveer honderdtwintig mensen zijn volgens hulporganisatie Mediterranea Saving Humans in grote nood op de Middellandse Zee. Hun rubberbootje loopt vol water voor de Libische kust, en verschillende mensen zouden al verdronken zijn. Dat schrijft de organisatie op Twitter.

Zowel de hulpdiensten in Rome als de Libische kustwacht zijn op de hoogte gebracht, maar vanuit Libië komt er volgens de organisatie geen antwoord.

lees verder onder de tweet:

Twitter bericht wordt geladen...

De organisatie is op een waarnemingsmissie in de Middellandse Zee, waar ook de Duitse ngo Sea Watch en de Spaanse Proactiva Open Arms zich bij hebben aangesloten. Het eigen schip is zo'n negen uur verwijderd van het noodlijdende bootje, zegt Mediterranea.

lees verder onder de foto:

Een reddingswerker probeert een man uit het water te trekken. Archieffoto.Beeld getty

Geen private reddingsschepen meer toegelaten

Sinds de Italiaanse regering geen reddingsschepen van privé-organisaties meer toelaat in zijn havens, komen nauwelijks nog migranten of vluchtelingen aan in Italië. 

Italië wil dat de Libische kustwacht opvarenden terugbrengt van waar ze vertrokken zijn. Naar Libië dus, waar sinds de NAVO-operatie tegen dictator Moammar Khadhaffi een burgeroorlog woedt.

Migranten worden in augustus gered door het schip Aquarius.Beeld EPA