© USA TODAY Sports

Phil Mickelson wint golfduel tegen Tiger Woods en wint 9 miljoen (!) dollar

De Amerikaan Phil Mickelson heeft het met 9 miljoen dollar (7.937.400 euro) gedoteerde onderlinge golftreffen met Tiger Woods gewonnen. Op de Shadow Creek golfbaan in North Las Vegas haalde de 47-jarige het met een birdie op de vierde extra hole.

Voor een 700-koppig geselecteerd publiek nam Mickelson op de tweede hole voorsprong nadat Woods een putt miste van pakweg een meter. Op de zevende hole putte de ondertussen 42-jarige Woods een birdie weg, maar de linkshandige Mickelson won de achtste hole met par. Woods, in zijn loopbaan goed voor veertien major-overwinningen, lukte op de holes elf en twaalf twee birdies waarmee hij even de leiding overnam.

Mickelson, die in zijn carrière 43 PGA Tour-toernooien won, toonde zich de beste op de holes dertien en vijftien, maar Woods, die maar liefst 107 toernooien won, waarvan 80 op de Amerikaanse PGA Tour, stelde op de zeventiende hole gelijk. Er kwamen extra holes aan te pas. Op de 22e hole, een korte par-3, putte Mickelson onder kunstlicht een birdie weg voor de overwinning en de daarbij horende 9 miljoen dollar.

© USA TODAY Sports

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer