© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen slikt derde competitienederlaag bij bescheiden tegenstander

Lierse Kempenzonen liep op bezoek bij het bescheiden Châtelet-Farciennes op een derde competitienederlaag. De Pallieters hadden het merendeel de bovenhand, maar werden genekt door een kopbalgoal van Khaida. Lierse pakte onder zijn nieuwe trainersduo dus op 12.

Kurt Guldentops

De trainerstandem De Herdt-Spaenhoven sleutelde in Henegouwen amper aan het elftal dat één week eerder ternauwernood een punt uit de brand had gesleept tegen RWDM. De enige personeelswissel was de uit schorsing terugkerende Francesco D’Onofrio, die de voorkeur kreeg op Olivier Schops.

Mentaliteit tonen. Het was vooraf de code waarmee Lierse Kempenzonen in het schrale decor van Châtelet-Farciennes hoopte te overleven. En al gauw bleek duidelijk waarom. De Henegouwers gooiden er meteen de beuk in en wilden meer op karakter dan kunde hun ongeslagen status overeind houden. Iets wat in een rommelige en vrij gesloten aanvangsfase ook zonder al te veel hindernissen leek te lukken. De Pallieters verloren nogal wat duels en kwamen moeizaam tot kansen. Een flauw schotje van Da Silva en een voorzet-schot van Nelissen waar een ietwat gevaarlijke toets aan hing waren lang de karige hoogtepunten. Tot Boulaouali op slag van rust een hoge voorzet in volley nam en de bal via de arm van Thibaut uit het doelvlak werd gehouden. Lierse claimde een penalty, maar kreeg die niet.

Hoe dan ook, peper en zout moesten na de pauze mee de kleedkamer uit. Dat leek er aanvankelijk meteen ook te komen, maar goaltjesdief Vermeiren kwam een voetlengte te kort om de openingstreffer te netten. De vlam sloeg in de pan Buyens zag zijn licht afgeblokt schot over de balk zoeven en ook Boulaouali kon nog in extremis van de 0-1 worden gehouden. Een sterk vierde kwartier dus van de Pallieters, dat uiteindelijk een anticlimax kende toen Khaida een vrijschop tegen de touwen kopte. Een uppercut van jewelste zou het worden, want in wat er nog volgde gingen de Lierenaars heel sterk terug naar af. Te stereotiep, te traag, te weinig creativiteit. Bevindingen die dit seizoen al wel vaker werden gemaakt en in het laatste halfuur opnieuw kwamen boven drijven. Want Lierse had wel balbezit, maar was zo weinig gevaarlijk, laat staan efficiënt. Enkel Buyens kon nog een keer dreigen met een schicht in de hoek, knap gepareerd door Moriconi. Het was uiteindelijk allemaal onvoldoende om een derde competitienederlaag af te wenden.

CHATELET-FARCIENNES: Moriconi, Thibaut, Castellana, Laurent, Vanhorick, Khaida, Durieux, Vanderbecq, Jiyar, Sbaa, Lamort.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Nelissen, Sols (67’ Kuijlaars), Buyens, Molenberghs (80’ Maes), Da Silva (63’ Janssen), Boulaouali, Vermeiren.

DOELPUNTEN: 64’ Khaida 1-0.

GELE KAARTEN: 49’ Da Silvan, 90’ Castellana.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Baton.

TOESCHOUWERS: 800.

MEER OVER Eerste Amateurklasse

Meer sportnieuws