© vtm

Matteo Simoni beetgenomen door zijn vader: “Matteo, neem je gsm nu eens op!”

De Emmy Award staat mooi te blinken op de plank, dus kan Hoe Zal Ik Het Zeggen? zorgeloos doorstomen naar de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Deze keer wordt Matteo Simoni (31) beetgenomen door zijn ­vader Vittorio en zijn oom Roberto. “We hebben over Matteo absoluut niet te klagen, maar hij heeft één vervelende gewoonte,” zegt Vittorio. “Hij neemt zijn gsm bijna nooit op.”

rdc, dvg

“Matteo is een schat van een gast, je kan je geen betere zoon wensen”, zegt Vittorio, de trotse vader van de Callboys-acteur. “Maar zijn gsm is een groot mankement. Als je Matteo tien keer belt, zal hij misschien één keer opnemen. Al die andere keren hoor je zijn irriterende voicemail: Voor werkgerelateerde vragen, wend u tot mijn agent. Daar ben je als familie niks mee. Toen de mensen van productiehuis Shelter vroegen hoe we hem in de maling konden nemen, hebben we niet lang moeten nadenken.”

Bijna betrapt

Samen met Simoni’s oom Roberto zet Vittorio de grote middelen in. “Ik mag nog niets verklappen, maar ik kan al zeggen dat Matteo een paar keer het spelletje bijna doorhad. Al bij de eerste opname in Antwerpen, waar ik moest vertellen wat het probleem was met onze communicatie, kwam Matteo de cameraploeg tegen. Hij heeft hen vriendelijk goeiedag gezegd, niet vermoedend dat ze een grap rond hem aan het bekokstoven ­waren. Bij latere opnames speelde Roberto zijn rol zo opvallend dat Matteo hem bijna niet meer geloofde. We konden er gelukkig nog een draai aan geven. Het was allemaal behoorlijk spannend. Maar het resultaat is leuk en Matteo kon er achteraf zelf goed om lachen.”

Inmiddels heeft de familie Simoni een oplossing gevonden voor het probleem. “We hebben een gemeenschappelijk WhatsApp-groep gemaakt”, zegt Vittorio. “De communicatie verloopt nu heel wat vlotter.”

Nog een ouder die haar zoon een lesje wil leren, is Eva. Zij is het beu dat haar zoon Ilya iedere ochtend met wallen onder de ogen aan de ontbijttafel verschijnt, omdat hij ’s nachts series bingewatchet. Ilya wordt naar de dokter in het AZ Monica gelokt. Presentator Jens Dendoncker schakelt ook Karl Vannieuwkerke en Jan Mulder in om jeugdtrainer Roberto van voetbalploeg Deurne OB in de val te laten lopen.

INFO

Hoe zal ik het zeggen?VTM, 20.40 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER