© REUTERS

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Ajax-fans onder vuur voor wedstrijd in Champions League, grote steekvlam zorgt voor paniek

Supporters van AEK Athene hebben voorafgaand aan het duel met Ajax in de Champions League de confrontatie gezocht met meegereisde fans van de Amsterdamse club. Griekse fans gooiden vuurwerk en projectielen in het vak van de meegereisde Ajax-supporters. Het is onbekend of er gewonden zijn gevallen.

Na één vuurwerkbom volgde een grote steekvlam. De mobiele eenheid keek aanvankelijk toe, maar greep hard in toen Ajax-fans vuurwerk teruggooiden. Aanvoerder Matthijs de Ligt van Ajax onderbrak de warming-up om naar het uitvak te gaan. De verdediger maande de aanhangers van zijn club tot rust. Na zo’n vijf minuten keerde de rust een beetje terug rond het vak met de ruim 1.200 Nederlandse supporters. De politie heeft de tribunes rond de verzamelde fans van de Amsterdamse club inmiddels ontruimd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maandagavond waren er ook supportersrellen in het centrum van Athene. Fans gingen elkaar met stokken en vuurwerk te lijf. Volgens de Griekse politie troffen rivaliserende supporters van AEK Athene en Panathinaikos elkaar. De harde supporterskern van Ajax leeft op goede voet met fans van Panathinaikos.

De UEFA bestrafte Ajax afgelopen week voor het wangedrag van de supporters tijdens het uitduel met Benfica. De nummer twee van de eredivisie kreeg een geldboete van 71.000 euro en een voorwaardelijke staf. Bij een volgende misdraging van de aanhang moet Ajax een Europese uitwedstrijd spelen zonder de steun van zijn supporters. De looptijd van die voorwaardelijke straf is één jaar.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer