© jdl

Chris Lomme openhartig over abortus: “Ik heb er na al die jaren vrede mee, maar toch was het erg traumatisch”

In het weekblad Knack blikt Chris Lomme (79) deze week terug op haar rijkgevulde leven en carrière. De actrice die bekend werd als Marieke in de succesvolle reeks ‘Schipper Naast Mathilde’ wordt op 5 december 80 jaar en zal in de voorstelling ‘Reverence’ vanaf februari zelf terugblikken op haar leven.

ehu

Chris Lomme heeft het in het interview met Knack onder andere over haar leven in Brussel, tijdens haar eerste - harde - jaren als actrice. “Mensen denken vaak dat alles als een fluitje van een cent ging, maar dat is niet waar. Ik heb er keihard voor gewerkt, voor alles wat ik bereikt heb. En het ging met vallen en opstaan. Die eerste jaren heb ik alles gedaan om aan de kost te komen. En ik heb overal gewoond. Ik poseerde als naaktmodel, werkte in een frituur, deed nachtwerk. Alles om maar niet te worden teruggestuurd naar Kortrijk. En plots was ze zwanger.”

Omdat ze het kind niet kon houden, koos ze samen met haar partner Nand Buyl - de schipper in ‘Schipper Naast Mathilde’ - voor abortus. “Nand heeft dat allemaal voor mij geregeld. Ik heb daar vrede mee, na al die jaren. Maar toch was het ook erg traumatisch. De zusters kwamen de foetus op mijn buik leggen met de woorden: kijk wat je gedaan hebt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER