Archiefbeeld uit 2015 van politie op de grens tussen Oostenrijk en Hongarije
Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2015 van politie op de grens tussen Oostenrijk en Hongarije © EPA

Europees Parlement wil dat grenscontroles enkel uitzonderlijk gebeuren

Als het van het Europees Parlement afhangt, zullen tijdelijke controles aan de Europese binnengrenzen enkel als laatste redmiddel dienen. Het parlement keurde vandaag een tekst goed die stelt dat die binnengrenscontroles maximaal een jaar kunnen duren. Nu is de maximumperiode twee jaar.

31 reacties

  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Prioritair zijn buitengrenzen.Controles ter land en zee.Binnengrenzen contoleren kan geen belemmering zijn voor vrij verkeer op Europees vasteland.Veiliger voor transporten en reizigers.Vooral douane inschakelen,efficienter bij controles dan politie die andere opdrachten heeft.Wat mag de Europese samenscholing bezielen om toenemende wanpraktijken te vergemakkelijken.Voor wanneer verbod om huisdeur op slot te doen?
  • Stijn Vandamme

    5 jaar geleden
    zal geen enkele lidstaat willen tekenen
  • luc verriest

    5 jaar geleden
    Wel, zorg dan eerst en vooral voor een degelijke controle van de buitengrenzen, zet een efficiënt terugkeerbeleid in plaats voor niet-erkende vluchtelingen, illegalen en transmigranten en kom dan nog eens terug om de lidstaten de les te spellen.
  • Bernard Loncke

    5 jaar geleden
    De volgende stemming voor de EU moet uiterst rechts zijn .....alleen dan kan het tij keren...die socialisten moeten eruit!
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Binnengrens controles zijn geen belemmering voor vrij verkeer.Alleen kan men er veiliger gevoel door krijgen.Mijn pas boven halen is geen bezwaar,niks op de kerfstok.Daar draait het er om.Moet gaan denken dat wie tegen is wat te verbergen heeft.