Lydia Peeters volgt Bart Tommelein op in Vlaamse regering

De Limburgse Lydia Peeters (Open Vld) vervangt haar partijgenoot en West-Vlaming Bart Tommelein in de Vlaamse regering. Peeters wordt minister van Begroting, Financiën en Energie in de regering-Bourgeois. In het gemeentebestuur van Dilsen-Stokkem neemt eerste schepen Sofie Vandeweerd (Open Vld) het over van Peeters en in het Vlaams Parlement neemt Laurence Libert haar zitje in. Sven Gatz wordt dan weer de liberale viceminister-president.

162 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Och daar hebben ze een goeie ,met projectontwikkelaars luxeappartementen bouwen in centrum om te verkopen en centrum vol beton storten is haar hobby ,eigen belang met kmo vriendjes ,daar hebben ze weer een geweldige vervanger aangesteld,ver- betering gelijk nul.
  • Andre Wouters

    5 jaar geleden
    Bart heeft toch gezegd dat hij een man was van zijn woord!!! Ik hou mij aan mijn beloften (niet waar Bart),!!!
  • censor

    5 jaar geleden
    Rutte voert o zo graag overal het hoge woord, snatert er maar op los onderbreekt anderen om haar versie naar voor te schuiven , maar o wee als een ander haar onderbreekt tijdens haar betoog...franke furie.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Rutten wilde absoluut een vrouw benoemen en daar is niets mis mee zolang ze bekwaam zijn. Niemand stelt toch ook niet in vraag waarom het absoluut een lid van OVLD moet zijn terwijl in andere partijen misschien veel bekwamer kandidaten waren.
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Er is 'iets' niet pluis dat de verkoper/vertegenwoordiger van zonnecellen, groepsaankopen, isolatiematerialen, slimme? meters, luchtverversingsystemen enz. nu 'PLOTS' uit zijn ministerpost wordt weggeschopt. Hebben ze hem 'betrapt' op omkoperij vanuit een bepaalde hoek? Dit was géén minister hoor, maar een 'zakenman' op een ideaal misbruikbaar 'postje'