Dominant Westerlo kent weinig moeite met ongeïnspireerd Roeselare

Westerlo heeft tegen Roeselare een einde gemaakt aan een reeks van vier verloren thuiswedstrijden. De Kemphanen maakten na de pauze het verschil. Sava Petrov en Kurt Abrahams zorgden voor de verdiende driepunter.

sks

Westerlo begon enthousiast aan de wedstrijd en creëerde via Petrov en Buyl al in de eerste minuut een kans. Een voorbode op een mooie wedstrijd? Jammer maar helaas. Al snel verdween het vuur uit de partij. Westerlo wilde wel, maar acteerde te slordig. Roeselare stelde zich blijkbaar tevreden met een onzichtbare figurantenrol.

Pas in het slot van de eerste helft zorgde Abrahahms toch nog voor wat animo. De Zuid-Afrikaan dwong Biebauw tot een eerste redding. Binnen de zelfde minuut zag de kleine spelverdeler van de Kemphanen nog een tweede schot afgeblokt door een West-Vlaams been.

Na de pauze krikte Westerlo het niveau dan toch wat op. Abrahams zat beter in de wedstrijd en Petrov zorgde al snel voor de 1-0. Een knappe goal van de Serviër op een dito voorzet van Van Eenoo: aannemen met rechts, Biebauw omspelen en het leer met links in het lege doel deponneren.

Petrov, nog maar voor de tweede keer aan de aftrap, lag ook aan de basis van de 2-0. De aanvaller dwong via de vuisten van Biebauw een hoekschop af. Die werd, zij het met een gelukje, ten volle benut. Van Eenoo bereikte Abrahams, die met een afgeweken schot Biebauw op het verkeerde been zette: 2-0

Westerlo springt voorlopig over Lommel naar de vierde plaats. De Limburgers volgen op één punt, maar hebben nog wel twee wedstrijden te goed.

EINDSTAND. Westerlo - Roeselare: 2-0