Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Nieuwe studie onthult welk cadeau je best koopt voor kind jonger dan 5

WetenschapDe feestdagen komen eraan en daarmee is ook de jaarlijkse jacht op cadeautjes geopend. Voor wie iets moet kopen voor een kind jonger dan 5 jaar, hebben Amerikaanse pediaters een goede raad: laat de dure elektronische spelletjes en digitale snufjes links liggen en kies voor lekker ouderwetse blokken en puzzels. Want het kind zal er beter van worden.

3 reacties

  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Simpel, geen videospel, smartphone of tablet. Daar hebben ze later nog genoeg de tijd voor. Wel iets waarmee ze leren samenwerken en leren dat verliezen er af en toe ook bij hoort. Ook al betekend dat voor jou als ouder dat je met je kroost bezig moet zijn ipv zelf achter een PC scherm te kruipen. Heb je dat er niet voor over, blijf dan aub zonder kinderen!
  • Wendy Warens

    5 jaar geleden
    Dat kunnen ze op latere leeftijd ook allemaal leren, kinderen van vijf jaar en jonger hebben geen nood aan technologie, ze hebben nood aan expressie en vrolijkheid. De basis voor het probleemoplossend denken ligt niet in technologie maar in puzzels en meer samen met de helpende hand van de ouders.
  • Jurgen De doncker

    5 jaar geleden
    En voor de rest zitten wij op het werk allemaal hele dagen voor een pc. Kinderen kunnen zeker probleemoplossende dingen leren juist door elektronica. De juiste balans vinden is belangrijk. Als je alles zo moet ontleden ben je niet meer bezig met u kind zelfstandig te maken en op te voeden.