Albert Frère in Saint-Tropez in 2001. De steenrijke Belgische zakenman is vandaag overleden.
Volledig scherm
Albert Frère in Saint-Tropez in 2001. De steenrijke Belgische zakenman is vandaag overleden. © Photo News

Zo werd Albert Frère schatrijk. De even geniale als eenvoudige formule die beleggers blijft inspireren: “Koop goedkoop, verkoop duur”

De Belgische zakenman en rijkste Belg Albert Frère is vandaag op 92-jarige leeftijd overleden. De basis van zijn rijkdom? Die lag in zijn motto. “Goedkoop kopen en duur verkopen.”

11 reacties

  • Philippe Schotte

    5 jaar geleden
    Als hij dan ook nog gelukkig was heeft hij een perfekt leven achter de rug .
  • Marc Van Winckel

    5 jaar geleden
    Koop goedkoop en verkoop duur aan de staat . Zo gemakkelijk is het .
  • LUC DEFORCE

    5 jaar geleden
    Innige deelneming
  • Harmen van den Heuvel

    5 jaar geleden
    De staat wil dat alle erven eigendom worden van de staat. Dat wil dus zeggen dat alle prive bedrijven . Na één generatie automatisch staat bedrijven worden. En laat die laatste meestal geen bedrijven kunnen leiden en naar een failliete boedel leiden. Maar inieder geval knap om opeen eerlijk manier rijk te worden en zelfs met werken.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Toen de banken in de miserie zaten mocht de belastingbetaler bijspringen. Toen het slecht ging met het staal kon Frère dankzij zijn politieke connecties verkopen aan de de staat, lees de belastingbetaler draaide er voor op. Dat was het begin van zijn fortuin, nu hij sterft heeft hij alles zo geregeld dat diezelfde Belgische staat weinig successierechten betaald krijgt.