Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA). © Photo News

Vakbonden dreigen met acties na "onverteerbaar" voorstel Homans over ambtenarenstatuut

De vakbonden van de Vlaamse ambtenaren dreigen met acties na nieuw overleg met minister Liesbeth Homans (N-VA) over het ambtenarenstatuut. Een nieuw voorstel over de ontslagregeling noemen ze "onverteerbaar".

43 reacties

  • Jan Van de Velde

    5 jaar geleden
    Die jaarlijkse evaluaties vragen te veel tijd en voorbereiding van de evaluatoren; bovendien moeten zij zeer grondig gemotiveerd worden, want de werknemer is niet zonder verhaal. En die tijd kunnen zij niet meer aan hun core business besteden. Die rompslomp afschaffen is een win-winsituatie. Is daarom al vaker gebeurd in ondernemingen.
  • Jan Van de Velde

    5 jaar geleden
    Jaarlijkse evaluaties zijn schadelijk voor de prestaties van het personeel. En als er een onvoldoende presteert, moet men ook geen jaar wachten om maatregelen te nemen.
  • Jan Van de Velde

    5 jaar geleden
    Of het nu om ambtenaren of om werknemers uit de privé gaat: heet basisprincipe is het zelfde: elke werkgever bepaalt zonder inmenging van anderen de wedden, vergoedingen en voordelen van zijn personeel. De betrokkenheid van de vakbonden is ook in elke sector anders. De wedden en voordelen in de verschillende economische sectoren zijn ook zeer verschillend. Het komt er dus voor ieder op aan de beste sector te kiezen.
  • Jeroen Beckers

    5 jaar geleden
    Homans verandert de spelregels terwijl het spel al bezig is. Dat was nochtans precies de commentaar die diezelfde politiekers gaven toen het onlangs over hun veel te riante opstappremie ging. En verder hier weer vooral veel zever en onwaarheden gelezen in de commentaren...
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Wat deze mensen hebben is een verworven recht of gaan we dit afpakken en hun ook maaltijdscheques geven een belasting vrije premie,loonwagen,benzine,groepsverzekering enz enz stop met afbreken als je niet weet waar het over gaat