Instagram @cathluyten
Volledig scherm
© Instagram @cathluyten

Vrienden met je ex: kan het écht?

“No matter what. BFF. Dank je voor ‘n geweldig mooi hoofdstuk in mijn leven.” Na meer dan 15 jaar hebben Cath Luyten en Frank Raes een punt gezet achter hun relatie. Maar uit hun liefdevolle Instagrampost blijkt dat de twee beste vrienden blijven. Maar kan je ook bevriend blijven met je ex? Wij vroegen het aan relatietherapeut en seksuoloog Hilde Toelen.

8 reacties

  • Ulrich Scheidtmann

    5 jaar geleden
    Dat het voor een relatie (samen door het leven gaan, gemeenschappelijke levensplanning) niet meer lukt wil niet zeggen dat men elkaar als mens niet meer kan accepteren, dus: dat het voor een vriendschap niet meer goed (genoeg) hoeft te zijn.
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    23 Jaar getrouwd geweest en nu 17 jaar samen met een andere vrouw. Toch steeds goede vrienden gebleven met men ex vrouw. Trouwens, de eerste keer dat ik iemand zo nuchter en juist hoor vertellen over dit onderwerp, verstandige vrouw. 10/10 voor deze reportage.
  • Joost Hoskens

    5 jaar geleden
    Ik ben net gescheiden en heb nog een heel goede vriendschapsband met mijn ex. Het is hiervoor al eens aangehaald, elke situatie is verschillend. En ik vind ook dat scheiding associeren met vechten, rechtszaken en kwellerijen iets is dat thuishoort in de soaps...geloof mij, met een beetje wederzijds respect kan het écht anders!
  • Werner Burgerhout

    5 jaar geleden
    Zeer moeilijk en brengt meestal alleen meer miserie. Ga toch voor de korte pijn en begin helemaal opnieuw.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Ja, maar enkel nog eens "van grond te gaan" en niet met een ascenseur of een helikopter, dat kan men ook alleen en met de kleren nog aan.