Beeld uit de controversiële N-VA-campagne.
Volledig scherm
Beeld uit de controversiële N-VA-campagne. © N-VA

Professor Coolsaet: "5 van de 6 slogans uit controversiële N-VA-campagne zijn onwaar”

De beelden, de timing, de interpretatie. N-VA kon niet genoeg benadrukken dat haar campagne over het VN-migratiepact een vergissing was. Maar hoe zit het met de inhoud? Professor internationale politiek Rik Coolsaet (UGent) checkt de feiten.

73 reacties

  • diane colman

    5 jaar geleden
    Nee Coolsaet niet akkoord... elk land zou zelf mogen beslissen???? Durven onze regeringen ingaan tegen de regels opgelegd door Europa of i.a.w. het pact wordt het troetelkind van Europa en Belgie is één van de beste leerlingen... en voor onze premier is Europa onaantastbaar en hij zou er gaarne deel van uitmaken. Dus zelfbeslissing is m.i. uitgesloten.... Ja knikken en meelopen dat recht hebben we.
  • Bart Baeyens

    5 jaar geleden
    Het VN-migratiepact is voor een versoepeling procedures gezinshereniging en toegang tot sociale rechten. Deze soundbites zijn letterlijk in het pact terug te vinden: "Facilitate access to procedures for family reunification for migrants", "Access to social security and services"
  • Erwin Lauwens

    5 jaar geleden
    Het voordeel van dit pact is dat we ons erop zullen kunnen beroepen als we elf moeten vluchten binnen een jaar of 15. Slim gezien van onze 'vooruitziende' politiekers van CD&V en Open-VLD.
  • jos robben

    5 jaar geleden
    Neen Coolsaet, al deze stellingen zijn 100% juist !!
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Professors en experten ? Vraag eens aan de gewone man wat hij ervan denkt, dan volgt het juiste antwoord!