© BELGA

Sp.a-voorzitter Crombez: “Ranzige campagne N-VA bemoeilijkt coalitievorming in Antwerpen”

Heel het debat over het Marrakesh-akkoord en de omstreden N-VA-campagne dreigt zijn weerslag te hebben op de Antwerpse coalitiegesprekken. “Dit bemoeilijkt alleen maar de coalitiegesprekken tussen ons en N-VA”, zegt sp.a-voorzitter John Crombez.

Sacha Van Wiele

Crombez is zeer duidelijk over de N-VA-campagne rond het Marrakesh-akkoord. “Dit is van een ernstig soort van ranzigheid en dus onaanvaardbaar”, zegt Crombez. “Het zal de onderhandelingen ook in Antwerpen alleen maar bemoeilijken. De reden waarom we in deze onderhandelingen zijn gestapt, was om het beleid in de stad te kunnen wijzigen.”

“Het was al een moeilijke beslissing omdat de visies zo ver uit elkaar liggen. Deze campagne van N-VA maakt het alleen maar moeilijker. Ik ga er nu vanuit dat onze onderhandelaarster Jinnih Beels van burgemeester De Wever gaat eisen wat nu zijn juiste intenties zijn. Ik laat het aan de Antwerpse sp.a-onderhandelaars over hoe ze dit best aanpakken.”

De sp.a-onderhandelaars zaten dinsdag samen met N-VA en Open Vld voor de coalitiegesprekken in Antwerpen. Zij spraken burgemeester De Wever aan over de N-VA-campagne. Jinnih Beels (sp.a) wenste dit niet te bevestigen. “Wij houden ons aan de discretie van de onderhandelingen”, zegt Beels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Migratiepact