© More & More

Zo draag je de coltrui anno 2018

Een coltrui blijft een onmisbaar basisitem in je wintergarderobe. Onder een jurkje of als onderdeel van een classy kostuum, zo draag je de coltrui anno 2018!

cityfashion

Onder een jurkje

Draag je coltrui onder een jurkje voor een verrassend en speels effect. Durf te kiezen voor een lichte jurk, een zwierige maxi-jurk met print of A-lijn model bijvoorbeeld. Tip: ook een jurkje zonder mouwen kan perfect bij deze trendy look.

Als deel van een kostuum

Powersuits veroveren al langer het straatbeeld. Een versie die ook geschikt is voor koudere temperaturen? Draag er een klassieke coltrui onder! Net iets verrassender dan een blouse en toch gekleder dan een T-shirt. Ook tijdens de feestdagen doe je met deze look nooit iets verkeerd.

Ga voor monochroom

Mono-wat? Door je outfit te baseren op één kleur krijg je het o zo stijlvolle monochrome effect. Combineer je hemelsblauwe coltrui met een donkerblauwe pantalon, je antraciet exemplaar met een lichtgrijze rok enzovoorts. Bonuspunten voor het optisch verlengende effect!

Zo voorkom je ladders in je panty

© Wolford

Een stijlvolle najaarsoutfit? Dan zijn ladders in je panty zijn niet bepaald fashion-proof. Met deze handige tips voorkom je ze!

Alles begint bij de juiste maat

De makkelijkste tip: zorg dat je altijd de juiste maat te pakken hebt. Baseer je op je lengte in plaats van op je gewone kledingmaat of gewicht. Waarom? De vezels van je panty rekken makkelijker verticaal mee dan horizontaal! Door de juiste maat te kiezen moet je minder aan je panty trekken en blijven de vezels een stuk steviger. Tip: doe je panty juist aan! Stukje per stukje werkt beter dan in één keer tot boven trekken en zo verklein je het risico op ladders.

Stop je exemplaar in de vriezer en behandel met haarlak

Je panty in de vriezer stoppen? Volgens styliste Denise Caldwell is deze tip echt onmisbaar als je ladders wil vermijden. Maak je panty een klein beetje vochtig en stop hem in een plastic zak. Nachtje in de vriezer… klaar! Door de koude trekken de vezels zich samen waardoor je de houdbaarheidsdatum van je panty een stuk langer maakt. Het beschermend effect versterken? Spuit een beetje haarlak over je panty wanneer je hem aan hebt.

Je panty wassen en drogen? Dat doe je zo!

Je panty’s wassen? Dat doe je volgens blogster Silvia Killingsworth van thehairpin.com best met de hand (en met een beetje zachte babyshampoo of zeep op waterbasis) of op een programma voor fijne was (zonder wasproduct, dit rekt de vezels te veel uit) op maximum dertig graden. Steek je exemplaar in een apart waszakje om beschadiging door ritsen en knopen te voorkomen.

Geef je panty na een keer dragen ook een opfrisbeurt. Dat is niet alleen goed voor de opgestapelde bacteriën, doorheen de dag rekken de vezels zich uit. Door je exemplaar correct te wassen, herstellen de vezels zich in hun oorspronkelijke vorm. Laat je panty aan de lucht drogen, hitte kan de vezels sneller laten uitrekken.

Platte schoenen niet elegant? Wel met deze tips!

© Fratelli Rosetti

Hoge hakken een must voor een stijlvolle, elegante look? Helemaal niet! Met een paar simpele stijltips zijn jouw platte schoenen even Carrie Bradshaw-proof als naaldhakken.

Sneakers

Sneakers doen even goed hun werk als een paar stiletto’s. Kies voor een laag uitgesneden model met een platformzool: dat geeft je benen enkele centimeters extra, inclusief het comfort van een platte schoen. Tip: draag je sneakers onder een cropped skinny jeans, broek met brede pijpen of een midi-rok of jurk!

Enkellaarsjes

Platte enkellaarsjes elegant dragen? Volgens Hilde van schoenenwinkel Maury te Knokke kies je best voor een hoger model dat niet te strak zit rond je been of een kort paar dat nét op je enkel stopt. Bij enkellaarsjes is ‘contrast’ belangrijk. Een strakke skinny wordt in evenwicht gebracht met slouchy laarsjes terwijl fijne enkellaarsjes een mooi contrast vormen met een zwierig, volumineus rokje. Stoere biker boots of boho suède laarsjes combineer je best met een panty in dezelfde kleur, zo lijken je benen langer.

Loafers

Je loafers op een elegante manier dragen? Rol de pijpen van je jeans op of kies voor een korter model, want je enkels moeten zoveel mogelijk vrij zijn. Je benen zet je nog extra in de kijker door voor een een iets stoerder paar met platformzool te kiezen: zo lijken je enkels smaller. Een doorzichtige panty is een no-go, een opaque exemplaar past veel beter bij dit type schoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer