Twaalf personen opgepakt in België tijdens internationaal onderzoek naar drugstrafiek in Antwerpse haven

De Spaanse Guardia Civil heeft in samenwerking met de Belgische ordediensten 19 mensen opgepakt in een grootschalig onderzoek naar drugstrafiek tussen Zuid-Amerika en Europa. Twaalf arrestaties werden gedaan in België, zeven in Spanje. Volgens de Guardia Civil ging het om een criminele organisatie die geleid werd vanuit België met banden in Spanje, Nederland, Colombia en Ecuador.

jtp, vdaa

In het onderzoek, dat de naam ‘operación Brocade-Fraternity kreeg, werd 1.250 kilogram cocaïne onderschept die vanuit Ecuador verscheept werd naar de havens van het Spaanse Algeciras en Antwerpen. De bal ging aan het rollen toen in de Spaanse havenstad Algeciras vijf containers met daarin holle boomstammen werden ontdekt. Daarin vonden de speurders 800 kilogram cocaïne.

De drugs werden al snel gelinkt met een andere drugsvangst een maand eerder in de haven van Antwerpen. Toen werd 470 kilo cocaïne onderschept. De manier van smokkelen kwam sterk overeen, zo kwamen de speurders terecht bij een criminele organisatie die vanuit België werd geleid en bestond uit 26 mensen.

De politie pakte 19 mensen op, waarvan 12 in België. De arrestaties leidden de speurders naar 12 adressen die ook gelinkt konden worden aan de criminele organisatie. Daar werden 10 luxewagens, juwelen ter waarde van 200.000 euro en luxeartikelen ter waarde van 130.000 en heel wat cash in beslag genomen.

© Guardia Civil

© Guardia Civil

© Guardia Civil

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER