Ook in april waren er al manifestaties
Volledig scherm
Ook in april waren er al manifestaties © Getty Images

Beruchte ‘wolvenroedel’ ook in beroep niet veroordeeld voor groepsverkrachting: “Slachtoffer was passief en verzette zich niet”

In Spanje is ophef ontstaan over de strafmaat van vijf mannen in een verkrachtingszaak. De mannen verkrachtten een meisje tijdens de San Fermínfeesten in Pamplona in 2016, filmden hun daden met hun smartphones en schepten erover op in een Whatsapp-groep met de naam ‘Wolf Pack’. In april werd de zogenoemde ‘wolvenroedel’ door een rechter schuldig bevonden aan de minder ernstige overtreding van seksueel misbruik in plaats van verkrachting omdat het slachtoffer zich niet leek te verzetten. Een rechtbank in beroep bevestigde nu dat oordeel. Vanavond zijn in heel Spanje manifestaties gepland.

10 reacties

  • Barbara Schotte

    5 jaar geleden
    Ik heb dit ook meegemaakt! Ook ik was verlamd, heb alles "ondergaan". Een normale reactie volgens mijn psychiater. Door zulke rechters en de belachelijk lage straffen die daders krijgen, heb ik zelfs de moed niet gehad om aangifte te doen
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    Alleen al het feit dat ze de beelden op hun groep zetten is gewoon walgelijk! Seks met 5 mannen op straat lijkt mij niet echt iets waar een vrouw zelf voor zou kiezen! Een onbegrijpelijke uitspraak van de rechter! Slachtoffers kunnen idd verlamd zijn van schrik om zich te durven verweren
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Weet die rechter dan niet dat 'passief alles ondergaan' een normale reactie is bij dergelijke verkrachtingen. Bij verzet wordt je niet alleen verkracht maar ook nog eens in elkaar geslagen. Bovendien willen de slachtoffers nu eenmaal dat alles zo snel mogelijk voorbij is.
  • Sophie DeWolf

    5 jaar geleden
    Verschrikkelijk, verschrikkelijk dat zoiets anno 2018 nog kan. Bah!
  • Loesje Vranken

    5 jaar geleden
    Die rechters zijn niet waardig om hun ambt uit te oefenen. Is tegen haar wil.Het slachtoffer is verlamd van angst, dan kan je u niet verweren, is dit 1, 2 of meerdere personen het is verkrachting.