Meer dan 1 miljoen kijkers voor eerste aflevering "De slimste mens ter wereld"

Meer dan 1 miljoen mensen hebben maandagavond gekeken naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van "De slimste mens ter wereld" op Vier. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar. Dat maakte moederholding SBS bekend.

Het veertiende seizoen van de populaire quiz ging gisterenavond van start. De eerste aflevering met Kim Gevaert, de Nederlandse zanger Gordon en Jonas Geirnaert was meteen goed voor 1.056.369 kijkers, of een marktaandeel van 48,8 procent op de doelgroep van 18-54-jarigen.

Ter vergelijking: vorig jaar ging "De slimste mens ter wereld" van start met een marktaandeel van 45,3 procent en 1.008.751 kijkers.

Een opvallende verschijning in de aflevering van gisteren was Delphine Boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van koning Albert II. Ze was uitgedost in het kostuum van Darth Vader en sprak de legendarische zin "Luke, I am your father" uit. Daarna nam ze de helm af en zegt ze: "Dit is een van mijn favoriete filmscènes. Het vergt moed om toe te geven dat je iemands vader bent. Goed gedaan Darth." 

Meest gelezen