In Toulouse raakte de sfeer zwaar verhit.
Volledig scherm
In Toulouse raakte de sfeer zwaar verhit. © AFP

125.000 ‘gele hesjes’ richten ravage aan in Frankrijk - 450 betogers in Brussel administratief aangehouden

Vandaag vonden er in meerdere Franse steden opnieuw betogingen plaats van de ‘gele hesjes’. De acties mondden op verschillende plaatsen uit in rellen. Er vielen ruim een honderdtal gewonden en er werden bijna 1.400 mensen aangehouden. Ook in Brussel was er protest. Daar werden daar 450 betogers administratief aangehouden.

79 reacties

  • james vroman

    5 jaar geleden
    450 betogers in Brussel administratief aangehouden die uit de trein stapten nog voor ze konden meestappen in de betoging .waaronder kinderen en oude mensen ...telde waarschijnlijk beter ...
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Een auto kan je ergens anders parkeren maar het einde van de maand niet. Hier op het Franse platteland betalen de mensen belastingen maar voor wat ? De schooltjes gaan dicht, administratieve dienstverlening verdwijnt, een veearts is er, maar een dokter ? Die stuurt je door en dan zit je minimum aan 40 km of Parijs 350 km. Die amokmakers horen er bij maar die zijn de essentie niet.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Over de gele hesjes nog geen enkele reactie van Groen gehoord, ze kunnen moeilijk betogen voor schone lucht en voor goedkope diesel. Groen de grootste milieu hypocrieten, heel Mechelen wordt als mollen ondergraven voor ondergrondse parking, omdat de hippe binnenstad moet bereikbaar zijn met de auto; Ik steun de gele hesjes honderd procent, maar rij zelf een min met de auto. Voor mensen die gaan werken zijn er dikwijls geen alternatieven en die geen wagen gratis te beschikking.
  • mertens jean

    5 jaar geleden
    De verzekeringen gaan weer mogen betalen voor het crapuul dat de vernielingen aanricht. Laat ze maar veel vernielen dankunnen de premies weer stijgen en de onschuldigen kunnen voor de kosten opdraaien.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Het uiteindelijke nobel doel van de gele hesjes, protesteren tegen de hoge accijnzen en btw, wordt jammerlijk ondergesneeuwd door een aantal amokmakers.