EPA
Volledig scherm
© EPA

Kranten waarschuwen voor onbestuurbaarheid op federaal niveau: “Moeten we dit het nieuwe normaal vinden?”

De krantencommentaren staan vandaag in het teken van het einde van de regering-Michel en de doorstart van die regering als een minderheidskabinet van MR, Open Vld en CD&V. Verschillende commentatoren waarschuwen voor de onbestuurbaarheid van het federale niveau.

93 reacties

  • Jan Van den Nieuwenhof

    5 jaar geleden
    Met Kris Peeters ga je de dieperik in in plaats van verder te komen. De Croo kan het goed uitleggen maar dat is ook alles. Is dat nu een regering die de bevolking moet tegemoet kome? Ik heb er mijn twijfels bij.
  • Jan Van Overveldt

    5 jaar geleden
    't is verwonderlijk dat hedenmorgen net na 6 uur Kris Peeters (CD&V) vanuit China (éh ja) belde met radio 1. Waarin hij zelfs zei dat er bij het compact vraagtekens kunnen geplaatst worden en er beter naar de burger geluisterd moest worden. Gisteren zei iemand van OVLD, ook op radio 1, ongeveer hetzelfde.....
  • Jos Verboven

    5 jaar geleden
    Groot gelijk Jan Rottiers. Kranten hoeven neutrale en juiste berichtgeving te doen. Met VRT op kop en de meerderheid van kranten, waaronder zelfs HLN, geven halve en gekleurde informatie. Heb geen enkele krant gezien die een opsomming heeft gegeven van de voor- en nadelen van het pact. Vanmiddag in het nieuws gaf VRT radio wel aan hoeveel landen aanwezig zijn in Marrakech, maar niet hoeveel er afwezig zijn. Dit is halve, bewuste desinformatie.
  • Ludo wagemans

    5 jaar geleden
    CD&V en OVLD verzopen onder de populariteit van de ploeg van NVA (Jambon, Francken enz.) Moesten iets doen om ze kwijt te raken en ziedaar de oplossing. I.p.v. zelf wat beter te werken en de vruchten daarvan te plukken vonden zij de oplossing in het wegwerken van de ploeg. We zullen zien als de afrekening komt.
  • Jan Van Melle

    5 jaar geleden
    Hoe gaat Belgie in mei nog een federale regering kunnen vormen? Wallonië die naar links tot extreem links opschuift en Vlaanderen naar rechts tot extreem rechts... Wat voor een spreidstand regering zal daar uit voortkomen...