Brits premier Theresa May gaf een verklaring in het Lagerhuis
Volledig scherm
Brits premier Theresa May gaf een verklaring in het Lagerhuis © AFP

Cruciale stemming brexit mogelijk zelfs uitgesteld tot januari: Britse pond duikt dieperik in

De Britse premier Theresa May heeft een cruciale stemming over de brexitdeal in het Lagerhuis voor onbepaalde tijd uitgesteld. De stemming stond dinsdagavond op het programma, maar May heeft het parlement gezegd dat ze eerst nog overleg wil met Brussel over de kwestie Noord-Ierland. Europees president Donald Tusk zei deze avond op Twitter dat de EU de deal niet zal heronderhandelen.

12 reacties

  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Ierland is EU en Noord Ierland is UK dus een finale hermetische buitengrens is na de brexit absoluut evidentie en de Britten moeten zelf de gevolgen maar dragen van hun achterlijk roekeloos anti EU gedrag. Ocharme de gewone man van 't straat die zich heeft laten bedriegen en nu in chaos armoede en onzekerheid gedropt wordt.
  • Lieven De Bruyn

    5 jaar geleden
    Slechts 50 procent en een sjick stemde destijds voor brexit hoor. Die andere 50 procent, min een sjick, moet dit dus maar ondergaan? Een zo belangrijke beslissing zou met een 2/3 meerderheid moeten beslist worden, zijnde 66,6 procent. Zeker weten dat het blijf kamp dit nu zou halen. Ook niet vergeten dat velen destijds voor brexit stemden als stem tégen Cameron.
  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    Ongelooflijk sterke dame. Als je dat parlement ziet en hoort anno 1900 zou ik in haar plaats met mijn slof gooien naar al die labbekakkers.
  • Lieven De Bruyn

    5 jaar geleden
    Politiek is overal verworden tot onderlinge machtspelletjes en strategisch gezwalp. Niets meer te maken met degelijk besturen en zichzelf ondergeschikt maken aan het grotere doel. Overal.
  • Herwig Michiels

    5 jaar geleden
    En maar spartelen, binnenkort is het weer interessant om in de UK zijn aankopen te doen.