EPA
Volledig scherm
© EPA

Grondwetspecialist: “Premier moet parlement vertrouwen vragen”

binnenlandPremier Charles Michel moet een regeringsverklaring in het parlement afleggen, waarna een debat moet volgen en een vertrouwensstemming. Dat zegt grondwetspecialist Mathias El Berhoumi (Université Saint-Louis-Bruxelles).

8 reacties

  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Moest hij dat niet doen voor hij in Marakesch hoog van de toren gaat blazen? Ik begrijp het niet goed. NVA verlaat de ministerraad als blijkt dat hun standpunt niet aanhoord wordt. Het was toch het enige punt. Volgens de gegeven smoest er een consensus zijn tussen alle partijen. NVA weigert. Einde vergadering. Michel beschouwt dat als weglopen en vindt dat NVA uit de regering ligt. Alleen dezen die met hem zijn mogen blijven en met een minderheid achter zich gaat hij stemmen. Democratie?
  • Jan Mulders

    5 jaar geleden
    De premier ligt niet wakker van de grondwet, anders was hij niet naar Marokko geweest hij had geen steun in zijn regering en toch ging hij. Zeer democratisch allemaal Mr. Michel !
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Volgens de grondwetspecialisten is dit geen nieuwe regering. Als Michel dus het vertrouwen niet vraagt aan het parlement, kan hij het gedoogbeleid van de linkse en de rechtse oppositie op zijn buik schrijven.
  • marc van de poel

    5 jaar geleden
    Ik lag gisteren in een deuk bij de verklaring van de overgebleven fractieleiders van de coalitie dat ze, en ik citeer : "Ongelooflijk goed samengewerkt hebben met NVA". Leugenaars. Vanaf dag één hebben ze alles wat uit NVA hoek kwam systematisch op de korrel genomen en afgebroken. En nu gaan bedelen om het vertrouwen te krijgen? Dat Peeters-ke maar zorgt dat hij met zijn Tsjeven de kiesdrempel haalt binnen enkele weken/maanden.
  • Fred Fred

    5 jaar geleden
    Wat een klucht. Als je een echte democraat bent, dan geef je ontslag als regering, en doe je nieuwe verkiezing. Deze doodsreutel tot mei is belachelijk. Koopkracht, veiligheid en klimaat??? en dat allemaal op 6 maanden ???? allez allez, een beetje lachen met de bevolking is dit