© Photo News

Dode en gewonde na gijzeling in Duits kapsalon

Bij een schietpartij in een kapsalon in de Duitse stad Düren is een dode en minstens één gewonde gevallen. De schietpartij volgde op een gijzeling, waardoor een deel van de binnenstad afgesloten was.

neac

Er zou schoten gelost zijn in een kapsalon in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Een man zou binnengelopen zijn, de naam van een vrouw geroepen hebben waarna meerdere schoten werden gelost. Vervolgens verschanste hij zich in de zaak met een onbekend aantal gijzelaars.

Er is een aanzienlijke politiemacht op de been in Düren. Omdat het om een ‘stabiele gijzelingssituatie’ ging, werd niet meteen ingegrepen. Wel is een heel deel van de binnenstad afgesloten.

Toen de speciale intevertentiepolitie dan toch het gebouw met verschillende handelszaken bestormde, werden twee zwaargewonde personen aangetroffen. De vrouw kon nog gered worden (maar is zwaargewond), de man is kort daarna overleden. Het is voorlopig onduidelijk of een probleem in de relationele sfeer aan de basis ligt van de gijzeling en de schietpartij.

Volgens de Kölnische Rondschau is de dode man ook de gijzelnemer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER