Met deze looks maak je indruk op Halloween

Op 31 oktober is het weer Halloween en mag je weer de griezeligste versie van jezelf naar boven halen. Deze zes nieuwe make-upvideo’s tonen hoe je stap voor stap te werk gaat. Succes!

vwh

Harley Quinn uit Suicide Squad

Veel heb je niet nodig om een lookalike te worden van een van de meest freaky vrouwen van het moment: Harley Quinn uit Suicide Squad, gespeeld door de Australische actrice Margot Robbie. YouTube-ster Roxxsaurus legt de look stap voor stap uit. Met wit poeder, rode en blauwe oogschaduw, rode lippenstift en een zwart oogpotlood kom je al een heel eind. Werk af met een witte pruik, waarvan je het haar verdeelt over twee staartjes. Kleur de puntjes met haarkrijt. De attitude van Harley - lees: kauwen met open mond en draaien aan je staartjes - moet je wel nog onder de knie krijgen.

Eleven uit Stranger Things

De Netflix-serie Stranger Things is een grote hit bij liefhebbers van sciencefiction. Het paranormaal begaafde hoofdpersonage Eleven ziet er op het eerste zicht niet angstaanjagend uit, maar haar krachten zijn niet te onderschatten. Telkens ze zich moet inspannen, begint haar neus te bloeden. Transformeer jezelf in haar door je huid zo ongezond wit mogelijk te maken, zonder dat het er onnatuurlijk gaat uitzien zoals in deze video van My Pale Skin. Een beetje lichte blos op je wangen mag, maar de eyecatcher is dat druppeltje bloed uit je neus. Wees niet te zuinig en breng het product aan in je neus voor een grote geloofwaardigheid. Werk de look af met een blonde pruik met krullen en een roze jurkje. Lief, maar niets is wat het lijkt...

Hongerige vampier

Met een vermomming als vampier val je met Halloween nooit uit de toon. Deze nieuwe make-upvideo van Jo Conza beperkt zich tot de essentie: de juiste dosis bloed, zichtbare aders en wallen op een wit gelaat. Trakteer jezelf op smokey eyes met zwart en paars voor een ‘dode’ look en contour met producten in dezelfde kleuren. De vertakkingen bekom je met een fijn, nat borsteltje met oogschaduw erop. Maak de look af met bloed in je mondhoeken en in je nek en eventueel vampierentanden.

Gat in je hand

Een makkelijke tip van DIY-fenomeen Dave Hax: een gat in je hand. Met een beetje waterverf creëer je de illusie in een - euh - handomdraai. Maak een borsteltje nat en draai ermee in het potje zwarte verf tot het een pasta wordt. Schilder er nu een cirkel mee op de binnenkant van je hand. Herhaal deze techniek nu met de rode verf en creëer de illusie van bloed rond het zwart. Witte verf kan dienen om het geheel te highlighten en realistischer te maken. Werk af met een beetje vals bloed, dim de lichten en jaag je gezelschap de stuipen op het lijf met je zwaar gekwetst hand.

Koningin der aliens

Cosmeticamerk MAC gaat dit jaar de ruimte in met Halloween en maakte onder meer deze tutorial om eruit te zien als een buitenaards wezen. Visagiste Stephanie Roberts uit Canada toont hoe je met alweer een witte basis en heel veel contouring en blending tot een buitenaardse versie van jezelf komt. Tip: ga voor witte lenzen, een cape en een futuristische kroon voor een nog gruwelijker eindresultaat.

Skelet

Nog een klassieker onder de Halloween: het skelet. By Jeannine presenteert op YouTube haar glamoureuze versie van de look . Belangrijk hierbij zijn mooi en donker aangezette wenkbrauwen en een vaste hand om het lijnwerk tot in de kleinste details af te werken. De look kan je volledig afwerken met een lichte primer en zwarte oogschaduw eyeliner. Voor een luxueus effect, kan je jouw getekende tanden tussen de zwarte lijnen inkleuren met glitter naar keuze. Een pruik in een gekke kleur en zwarte lenzen maken de huiveringwekkende look compleet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty