De Titanic zonk tijdens zijn eerste reis in 1912.
Volledig scherm
De Titanic zonk tijdens zijn eerste reis in 1912. © Getty

Hij vond de Titanic maar zijn zoektocht moest de Russen afleiden van een andere ‘top secret’ missie

Oceanograaf Robert Ballard (nu 76) wou al zijn hele leven op zoek gaan naar het wrak van de Titanic. In 1985 kreeg hij zijn kans. Dankzij een listige deal met de Navy, die de Titanic-missie gebruikte als dekmantel voor een andere, top secret operatie, om de Russen om de tuin te leiden.

7 reacties

  • Paul Vancraeynest

    5 jaar geleden
    @Jan het water van de Zwarte zee is even zout als alle andere zeeën. Het staat dan ook in verbinding met de andere zeeën. En het verhaal van Noah klopt niet, het staat alleen in het grote fabeltjesboek de bijbel.
  • Kim Van Der Stichelen

    5 jaar geleden
    Werner, Trescher en Scorpion waren idd nucleair, en beiden zonken zonder duidelijke reden. (thresher kon nog een noodoproep doen dat ze zonken.) ik geloof dat beide rampplaatsen nu nog steeds regelmatig gecontroleerd worden op nucleaire lekken.
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    misschien mochten de Russen niet weten hoe goed of hoe slecht die boten waren, ook dat kon dan van militair belang zijn alsook wat zich in de duikboten bevond kon belangrijk zijn dat de Russen er het raden naar hadden !
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    Gust het zal niet om de technologie zijn dat ze die terug wilden maar om wat ze bij hadden , kernraketten misschien?
  • Jan Van Overveldt

    5 jaar geleden
    Ballard heeft nog veel meer ontdekt, dorpen in de Zwarte Zee. Volledige restanten van houten dorpen die bewaard zijn omdat het water daar zoet is (is feitelijk een contradictie). Zou dan het verhaal van Noah dan toch kloppen????