Beeld van de klimaatmars in Brussel.
Volledig scherm
Beeld van de klimaatmars in Brussel. © Dieter Nijs

België onderschrijft verhoogde klimaatambities in Katowice niet: “Zoveelste middenvinger naar vele bezorgde Belgen”

Een kleine dertig landen hebben vandaag op de klimaattop in Katowice (COP24) opgeroepen om het tempo van de strijd tegen de klimaatverandering te versnellen. Nederland en Luxemburg, mede-ondertekenaars van een Benelux-verklaring tot de Europese Unie voor meer klimaatambitie, ondertekenden ook deze tekst. België was (nog) niet in staat te ondertekenen, door de afwezigheid van het akkoord van de Vlaamse regering.

59 reacties

  • Phil Duncan

    5 jaar geleden
    Wat men hier door de strot en vooral de portemonnee wil rammen is wereldwijd nog geen druppel op een hete plaat . Zolang de grootste 5 vervuilers zich er niets van aantrekken , is dit hier op het groen niveau absolute nonsens . Andere landen stoten maar uit en wij gaan heiliger doen dan de paus en onze eigen fabrieken en economie naar de slachtbank leiden .
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Marco Maerten, we hebben het er al over gehad: België produceert 80% van zijn producten voor de export. Dus als China de CO2 uitstoot mag doorrekenen aan de uiteindelijke consument, dan mogen wij dat ook. China zit overigens vandaag al even hoog in CO2 uitstoot per hoofd van de bevolking als Europa. Alleen zijn zij met een miljard meer...
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Lucien,waar haalt u dit lage cijfer? Vergeet u niet dat wat in China,de VS geproduceerd wordt..dus bijgevolg ook CO-2 deels op rekening komt van Belgie die de goederen ontvangt.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Of wij dan nu onderschrijven of niet heeft geen belang. Dit Vlaanderen betekent eigenlijk niks op Europese schaal .Klein licht in grote lantaarn.
  • Nancy Hounders

    5 jaar geleden
    Lucien : je zit er ferm naast. Je weet totaal niet waarover je spreekt, 137 gram CO2 per kwh, voor zo'n klein land is verre van 0.03 %